Mhp Çukurova’da Kara Güven Tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova İlçe Başkanlığı’nın 2.Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Mhp Çukurova’da Kara Güven Tazeledi
Mevcut başkan İbrahim Kara ' nın güven tazelediği kongrede tek liste ile seçime gidildi.Hayal balo düğün salonunda yapılan kongrede İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat, ilçe başkanları Yusuf Kanlı, Mehmet Özcan, Hüseyin Tumlukolcu, Ender Çulhacı, Nurettin Çetiner, belediye başkanları Hüseyin Sözlü, Yusuf Baş, Mustafa Çay, Mehmet Kılınçkaya ile delegasyon, belediye ve il genel meclis üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları teşkilat temsilcileri hazır bulundu.Yoğun bir coşku ve heyecana sahne olan, MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu ' nun divan başkanlığını yaptığı kongrede, MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, önemli mesajlar verdi. Küresel güçler tarafından Türk-İslam coğrafyasına yönelik yürütülen ve AKP hükümetinin de destek verdiği projelere vurgu yapan Üçkardeşler, “Bizi tekrar Sevr şartlarına getirmek istiyorlar” dedi.

ÜÇKARDEŞLER ' İN KONUŞMASI
Toplumun bilinçaltını hedef alan çalışmalarla duyarsızlaştırıldığını, ' daha ılımlı bir Müslüman tipi ' projesiyle içerideki ve dışarıdaki vahim derecedeki olaylara itiraz edilemediğini söyleyen Üçkardeşler, “Biz bugün öyle bir noktaya getirildik ki, Bağdat sokaklarında yürüyen kadını kızı ile birlikte dağa kaldıran ABD ' liye hayır diyecek bir Müslüman kalmadı. Manevi değerlerimizi sulandırdılar. Sonra milli değerlerimize saldırdılar. TBBM kürsüsünden artık ' bizi özerklik kesmez ' diyenlere ' olmaz ' diyen 52 MHP milletvekilinden başka kimse kaldı mı bu coğrafyada” ifadesini kullandı.

ATATÜRK ' ÜN İZİNDE
Üçkardeşler “Bayrağımızı indirmek isteyen, bizi Anadolu içine sıkıştırmaya çalışan mümkünse Orta Asya ' ya sürmek isteyen yedi düvele karşı dimdik duran, yani zulme hayır diyen, Türk milliyetçiliği felsefesini cumhuriyete temel yapmış Mustafa Kemal vardı. Ama O ' ndan sonra da aynı felsefeyi siyasi proje olarak benimseyen, aynı gönüle sahip, aynı ülküye inanan ve bu inancını bugüne kadar devam ettiren, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ' le 1969 ' da Adana ' da doğup büyüyen, bugün Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ' nin liderliğinde 43. kuruluş yıldönümünü idrak ettiğimiz Milliyetçi Hareket var; biz varız, Türk milliyetçileri var” diye konuştu. Üçkardeşler, böylesi bir süreçte birlik ve beraberliğin önemine de değindi.MHP Adana milletvekilleri Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz da, Türkiye gündemine ilişkin öne çıkmış konuları değerlendirdiler. İBRAHİM KARAMHP Çukurova mevcut ilçe başkanı ve yeniden aynı göreve aday olan İbrahim Kara da, “Aklım erdiğince Yunus gibi bu davaya odun taşımaya çalıştım. Bundan sonra da yenilenen yönetimimizle birlikte, artan heyecanımızla, coşkumuzla bu davaya hizmet yolunda koşmaya, yorulmaya devam edeceğim” dedi.Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İbrahim Kara ve listesinin oylandığı seçim sonucunda yönetim kuruluna seçilen isimler şunlar:Ekrem İnaltekin, Hasan Kalı, Süleyman buldur, Kemal Özbek, Orhan Gül, Özge Dikici, Yusuf Eşit, Sebahattin Gökçe, Yılmaz Özkıral, HAnifi Baysal, Eyüp Karaytuğ, Fikri Ateş, Mehmet Dal, Abdurrahman Karaca, Yusuf Örs, Kürşat Akdoğan, Lütfi Güntürk, Özlem Süslüoğlu, Cemil Kara, Fehmi Kiminsu, Mehmet Tumlukolcu, Şinasi Oğlakkaya.
Kaynak: İHA