Aydın Devlet Hastanesi Göz Polikliniği Artık Bölgeye Hitap Edecek

Aydın Devlet Hastanesi Göz Polikliniği, alınan 5 yeni cihaz ile artık bölgeye hitap eder konuma geldi.

Aydın Devlet Hastanesi Göz Polikliniği Artık Bölgeye Hitap Edecek
Bugüne kadar bir çok göz hastalığını tanı koymakta ve tedavi etmekte zorlanan göz polikliniği artık bundan böyle göz hastalarını başka hastanelere sevk etmek yerine başka hastanelerden göz sağlığı için sevk alacak.

Yeni alınan cihazların tanıtımı için toplantı düzenleyen Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Niyazi Kocakaplan, günümüzde hızla ilerleyen bilgi ve teknoloji ışığında, tıbbın hizmetine sunulmuş cihazlardan yararlanılarak yapılan teşhis ve tedavi uygulamalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.Hastane yönetimi ve göz polikliniği hekimleri ile birlikte aldıkları karar doğrultusunda, Aydın halkına daha kaliteli hizmet vermek amacıyla, son zamanlarda göz hastalıklarının teşhisinde kullanılan Optik Koherens Tomografi, Görme Alanı Testi cihazı, Fundus Floresein Anjiografi, Argon Lazer ve İOL Master cihazlarını satın aldıklarını ifade eden Kocakaplan, cihazların toplam maliyetinin 1 milyon lira olduğunu kaydetti.

HASTA SAYISI ARTACAK
Türkiye ' deki Büyükşehirler dışındaki devlet hastanelerinde bu cihazların olmadığını dile getiren Kocakaplan, “Aydın Devlet Hastanesi olarak daha öncede başka cihazlarda öncülük yapmıştık. Türkiye'de ilk tomografi cihazı alan devlet hastanelerinden biriyiz. Göz hastalıklarının tedavisinde kullanılacak cihazlarda da yine öncülük yaptık. Aydın Devlet Hastanesi olarak 2011 yılında göz polikliniğinde 35 bin hasta muayene ettik. Yaklaşık 4 bin adette göz ameliyatı gerçekleştirdik. Bu aldığımız cihazlarla bu rakamlar ikiye katlanacak. Tedavideki başarı şansı yükselecek. Hastalarımızın daha uzak yerlerdeki hastanelere, bir kaç kez gitmekten kurtulacak. Bunların yanı sıra bu cihazlarla hastanemize Muğla, Denizli, Manisa, hatta İzmir ' den bile hasta gelmesini bekliyoruz” dedi.

Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve göz doktoru Uzman Dr. Tarık Mit ise bundan sonra hastaların, artık başka yerlere gitme zahmetinden kurtulacağını ve tedavilerinin daha kısa zamanda yapılacağını vurgulayarak, cihazların son model cihazlar olduğunu kaydetti.
Kaynak: İHA