Gediz’den Dünyaya Barış Çağrısı

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Balkanlar’ın yakın zamana kadar dünya tarihine acı ve gözyaşının toprakları olarak geçtiğini belirterek, "Savaşların olmadığı, çocukların ölmediği bir dünya mesajının Balkanlar üzerinden verilmesi çok önemli." dedi.

Gediz’den Dünyaya Barış Çağrısı
Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) ve Dost İllerimiz Derneği’nin 'Balkan Savaşlarının 100’üncü Yılında Balkanlar’ı Anlamak ve Dünya Barışı' konulu fotoğraf sergisi ile paneli, Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Programa; AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da katıldı.

Gediz Üniversitesi’nin 51 ülkeden yabancı öğrencileri de Türkiye’den yaşıtlarıyla birlikte programda yer aldı. Önce barış temalı fotoğraflar beğeniye sunuldu, ardından da panelistler Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Gökçe, Gediz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar ve Başbakanlık Balkan Müşaviri Davut Nuriler görüşlerini aktardı. Barışın önemi anlatıldı, tüm dünyaya sevgi, hoşgörü ve diyalog mesajı verildi.

Balkan Savaşları’nda kaybettiğimiz 5 milyon şehidimizin anıldığı, barış çağrısının yapıldığı etkinlik, Balkan halk dansları gösterisi ve Boşnak böreği ikramıyla sona erdi.Programda konuşan Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Balkanlar’ın yakın zamana kadar dünya tarihine acı ve gözyaşının toprakları olarak geçtiğini söyledi.

Prof. Çevik, “Son 100 yıldır kan akan o coğrafyada artık sevginin filizlenmesini diliyoruz. Savaşların olmadığı, çocukların ölmediği bir dünya mesajının Balkanlar üzerinden verilmesi, bu açıdan çok önemli. Böyle tarihi ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için büyük mutluluk duyduk.” dedi.

ULUBALDEF Başkanı Ekrem Selimler de Gediz Üniversitesi’ne teşekkür etti. Selimler, “Dünyanın dört bir yanından gelip Gediz’de eğitim gören öğrencilerin de katılımıyla etkinliğimiz daha da anlam kazandı. Dünya gençliğiyle birlikte tüm dünyaya barış mesajı verdik. Çünkü hiçbir zaman olmadığı kadar barışa ve kültürlerarası diyaloğa ihtiyaç duyuluyor. İkinci Dünya Savaşı’nın çıktığı Balkanlar’dan tüm dünyaya barış yayılmasını istiyoruz, burada toplanmamızın amacı buydu." diye konuştu.