Zeytinburnu'nda Eski Çeçenistan Şeyhülislamı Shamsudin Batukaev'e Suikast Girişiminde Bulunduğu İddiasıyla Yargılanan Bakhram Batukaev'in, Beraatine Karar Verildi

Zeytinburnu'nda eski Çeçenistan Şeyhülislamı Shamsudin Batukaev'e suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Bakhram Batukaev'in, adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlemediği sabit olduğundan beraatine karar verildi. Mahkeme heyeti, sanık Batukaev'i ''ruhsatsız ateşli silahlarla, mermi taşıma ve bulundurmak'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Bakhram Batukaev ile tarafların avukatı katıldı.

Sanık Bakhram Batukaev'in avukatı Şenol Vurucu, müşteki Shamsudin Batukaev'in oturduğu siteye müvekkilinin aynı gün içinde 2 kere gittiğini, ele geçirilen silah ve susturucunun üzerinde müvekkiline ait parmak izinin bulunmadığını belirterek, ''Müşteki tarafın ve iddia makamının mütaalasına bakarsak sanığın silahı üzerinde taşıması gerekiyor. Oysa ki bu silah uzun namlulu bir silahtır. Müvekkilimin böyle bir silahı üzerinde taşıma ihtimali yoktur. Bu silahın müvekkilime ait olduğunu gösteren hiçbir delil de yoktur. Adam öldürme suçunun unsurları oluşmamıştır. Sanığın beraatine karar verilmesini istiyorum'' dedi.

Son sözü sorulan sanık Bakhram Batukaev, ''Suçlamaları kabul etmiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, Batukaev'in üzerine atılı adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlemediği sabit olduğundan beraatine, sanığın ''ruhsatsız ateşli silahlarla, mermi taşıma ve bulundurmak'' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarının takdirsel indirim sebebi sayıldığını belirten mahkeme heyeti, Batukaev'in cezasının 1/6 oranında indirilerek 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirilmesine ayrıca günlüğü 20 liradan 500 gün karşılığında 10 bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Muhabir: Melike Gallenkuş

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA