Başörtülü yazarla, CHP'li kadın vekilin 'pantolon' kavgası

Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında kadına yönelik şiddet masaya yatırılırken programa başörtülü yazarla, CHP’li kadın vekilin “pantolan” kavgası damgasını vurdu.

Başörtülü yazarla, CHP'li kadın vekilin 'pantolon' kavgası
Programa Prof. Zuhal Topçu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, BDP Milletvekili Pervin Buldan ve Gazete Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca konuk oldu.

'Hiç şiddete maruz kaldınız mı? ' sorusuna BDP 'li Pervin Buldan, 'Devletin şiddetine maruz kaldım ' yanıtını verdi. Polis ve Kadın vekillerden uğradığı şiddeti anlatan Buldan, kadından kadına da şiddet olduğunu söyledi.

MADEM BİAT ETMİYORSUNUZ, KABUL ETSEYDİNİZ
Programda konu meclisteki pantolon düzenlemesine gelince canlı yayında hararet bir anda yükseldi. Habertürk gazetesinin başörtülü yazarı Nihal Bengisu Karaca, mecli,steki pantolon düzenlemesine CHP 'nin engel olduğunu ifade ederek “CHP kadınları madem biat kültüründen gelmiyorsa, liderlerinin dışında bir tavır alıp biz bunu yanlış buluyoruz diyebilirlerdi.” dedi.

BEN RAHATSIZ DEĞİLİM
CHP 'li vekil Aylin Nazlı Aka “Ben pantolon giymemekten hiç rahatsız değilim” derken BDP 'li Pervin Buldan ise “AKP ve MHP 'li kadın vekillerle anlaştık ama CHP 'li kadın vekillerle bir tıkanıklık yaşandı.” dedi.

CHP 'NİN TAVRI KOMİK
Aylin Nazlı Aka, Nihal Bengisu Karaca 'nın AKP 'nin avukatı gibi davrandığını söyleyince Karaca “Bu tavrınız çok komik. CHP olarak siz bu konuda sistemi tıkayan partinin vekilisiniz. Kalkıp Ak Parti başörtü samimiyetsiz diyorsunuz.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE