Bütünşehir Hazırlığı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükşehir sınırlarına yeni bağlanan Dikili’dey koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Bütünşehir Hazırlığı
Toplantıya Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ile köy muhtarları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi olarak her kesime ve her yere eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, başkanların ve muhtarların istek ve sıkıntılarını dinledi, tek tek not aldı. Yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bu kuzey bölgesinde gerçekleştirdiğimiz ilk toplantı. Genel olarak sorunlarınızı dinlemek istedik. Bundan sonraki süreçte de bir araya gelerek daha ayrıntılı toplantılar düzenleyeceğiz ve çalışmalarımızı hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

“AYRIM YAPMADAN ÇALIŞTIK” Geçmiş dönemde büyükşehir sınırlarına bağlanan belde ve ilçelere ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler belediye başkanıyız, siyasi parti il başkanları ya da siyasetçi değiliz. 26 tane milletvekili var ama bir tane belediye başkanı var. Belediye başkanlarının ‘partisinin başkanı’ olma lüksü yok. Öyle bir hata da yapılamaz. Bizler icra makamıyız. Belediye başkanları adalet dağıtarak eşit davranmak zorundadır. Biz böyle davranarak 9 seneyi tamamladık. Herkes her şey söyleyebilir, ama ayrım yaptığımızı kimse söyleyemez.” Bölgede yapılacak “tespit çalışması”nın ardından öncelik sıralamasına göre ihtiyaçların giderilmesine başlanacağını bildiren Başkan Kocaoğlu, “Bugün sadece ön görüşme yapıyoruz. Sonra sık sık bir araya gelerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2004’ten bu yana ‘yerelde kalkınma’ hedefiyle projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yeni bağlanan yerlerin durumlarına göre ilave stratejik plan, ulaşım ve imar planları hazırlanacak” dedi.

Yeni bağlanan bölgelerdeki çalışmaların hızlı ve kaliteli olması için “hizmet üsleri” kurulacağını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, yer arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA