Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Çalık Açıklaması

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, ''24. Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'' sayesinde ticari bağlantıların projelerini pekiştirmesini hedeflediklerini söyledi.

Çalık, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 23-26 Ocak 2013 tarihlerinde Antalya Expo Center'da düzenlenecek ''24. Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'' hakkında bilgi verdi.

Çalık, ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı için ülke genelinden 4 bin 265 otele fuar duyurusu yapıldığını söyledi.

98 adet zincir ve grup otelin satın alma koordinatörü, CEO'su ve genel müdürlerinin fuarı ziyaret edeceklerini belirten Çalık, ''Fuarın sağlayacak olduğu ticari bağlantıların projelerimizi pekiştirmesi hedefleniyor. Rixsos, Divan, Suntopia gibi Türkiye'nin ilk 20 oteli ve İran, Azerbaycan, Almanya, Fransa'dan gelen üst düzey otel yetkilileri 'VİP İkili İş Görüşmesi'ne katılacaklar'' dedi.

Çalık, ANFAŞ Hotel Equipment olarak, ticaret müşavirleri tarafından yapılan tanıtım fuarlarının yanı sıra, İtalya-Host, Rusya-Pir Hospitality, İngiltere Word Travel Market, Kazakistan, Azerbaycan, İran, Irak, Almanya'da tanıtımlar gerçekleştirdiklerini anlatarak, ''ANFAŞ Hotel Fuarı için bu sene, 20 ülkenin kültür ve tanıtma ataşeleri ve sektöre davetler gönderildi. Fuarımız, ticaret müşavirleri ve ekibimiz tarafından çok geniş kapsamda tanıtılmıştır. Fuara yurt dışından katılımcı sayısını arttırmak istiyoruz. Önceki seneye oranla daha iyi olacağını ümit ediyorum'' diye konuştu.

Çalık, fuara 350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde marka gelmesinin beklendiğini kaydetti.

ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ise bu yıl fuarda, uluslararası anlamda birçok yenilik olduğunu belirterek, ''Fuarların uluslararası stantların, katılımın ve profesyonel ziyaretçilerin katıldığı bir fuar olması için çalışıyoruz. Yurt dışından birçok ülke, artık burada stantlar açıyor. Almanya'dan Çin'de stant açmaya başladı.

Bu stantların açılması için, bizzat bu ülkelere giderek çalışmalarımızı yürütüyoruz'' dedi.

İran ve Irak'ta, turistik tesislerin yeniden yapılanmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Seçer, Irak ve İran'daki otel yetkililerinin fuara gelerek, yeni ürünleri ve ekipmanları yakından görme imkanına kavuşacaklarını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker de fuarın turizmin çeşitlendirilmesi, 12 aya yayılması, kış turizmine katkı sağlayan bir fuar olması açısından önemli olduğunu söyledi.

Antalya'nın, Paris ve Londra'dan sonra en çok ziyaret edilen üçüncü şehir olduğunun altını çizen Köker, şunları kaydetti:

''Dün itibarıyla Antalya'ya bı yıl 10 milyon 457 bin yabancı misafir geldi. 1980'lerde bu rakam sadece 4 bindi. Nereden nereye geldiğimizi rakamlar gösteriyor. Antalya'da Turizm ve Kültür Bakanlığı belgeli 871 otel, 422 bin yatak var. Mahalli idarelerden belgeli bin 230 konaklama tesisi, yaklaşık 100 bin yatak var. Bu sayı konaklama tesisi anlamında, Türkiye'nin yüzde 24'üne tekabül ediyor. Yatak sayısı olarak da yüzde 40'ına denk geliyor. Gelen ziyaretçi sayısı anlamında Türkiye'nin yüzde 35'ini Antalya ili karşılıyor. Bu sebeple fuarın Antalya'da açılması çok doğru bir karar.''

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA