Kiralık Katilin Gösterdiği Yerde Silah Aranıyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir kadının tuttuğu kiralık katiller tarafından öldürülen kocası ve Avusturyalı ortağının cinayetinde kullanılan tabanca aranıyor.

Kiralık Katilin Gösterdiği Yerde Silah Aranıyor
Olay, Ekim ayında Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Atakent beldesi yakınlarındaki Güllü Orman'da meydana gelmişti. Avusturya uyruklu Herald Weib (52) ile Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Dedeçam beldesinde oturan Ramazan Kaplan (49) öldürülmüştü. Jandarmanın yaptığı araştırma sonucu cinayeti Ramazan Kaplan’ın eşi Zeynep K’nin planladığı ortaya çıkmıştı. Zeynep K, kendisine kötü davranıp aldattığını iddia ettiği eşi Ramazan Kaplan’ı öldürmesi için 50 bin lira karşılığında inşaatçı Bati K. (36) ve Erkan Y. (33) ile anlaşmıştı. Para karşılığı Ramazan Kaplan’ın öldürmeye giden şüpheliler, o anda yanında bulunan ortağı Herald Weib’i de (52) öldürmüşlerdi. Mahkemeye çıkarılan Zeynep K, Bati K. ve Erkan Y. tutuklanırken, cinayet silahı bulunamamıştı.

Jandarma aracıyla cezaevinden çıkartılan şüpheli Bati K. tabancayı attığı yeri göstermek için bölgeye getirildi.

Cezaevi aracı içerisinden Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma ekiplerine silahı attığı yeri gösteren Bati K. her ihtimale karşı araçtan indirilmedi. Jandarma ekipleri uçurumdan aşağıya inerek dedektör eşliğinde yoğun sis ve güç şartlar altında arama yaptı ancak tabanca bulunamadı .
Kaynak: İHA