Yarım Asırlık Hasreti Giderecek

Ordu’nun Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez beldesinde 3 ilçeyi, çok sayıda köy ve mahalleyi birbirine bağlayan köprünün bitme aşamasına gelmesi, yarım asırdır köprü hasreti çeken insanları heyecanlandırıyor.

Yarım Asırlık Hasreti Giderecek
İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, körünün adının denildiği gibi "Hasret Köprüsü" olduğunu belirterek, “Biz vatandaşımıza göreve geldiğimizde ne söz verdiysek bir bir yerine getirdik ancak bu köprü bizim söz verdiğimiz işler arasında yoktu. Benim çocukluğumdan beri konuşuluyor, ‘köprü bugün yapılacak, yarın yapılacak’ diye. Bu köprü şimdi 2 beldeyi ve birçok köy ve mahalleyi birbirine bağlıyor. Bu mahallede bir hasta olduğu zaman 40 dakikada Ünye ilçe merkezine inilmesi gerekirken, köprü olmadığı için dağları aşarak 2-3 saatte hastaneye gidiliyordu ve bu yüzden bir çok hasta hastaneye gidene kadar ölüyordu. Bu köprünün adı gibi hasreti söndüreceğine inanıyoruz” dedi.

KÖPRÜ BARIŞTIRDI

İlküvez beldesi Cevizliyatak Mahallesi’nde 4 yıl önceki muhtarlık seçiminde 2 dünür İbrahim Aksu ve Rasim Aydoğdu aday oldu. Seçimi Rasim Aydoğdu kazandı. Seçim sonrası İbrahim Aksu yeni muhtar Rasim Aydoğdu ile arası bozuldu. 3 yıldır araları serin olan İbrahim Aksu ile Rasim Aydoğdu köprü inşaatında birkaç kez bir araya geldiler ve yeniden inşaat sürecinde araları düzeldi.

Eski Muhtar Rasim Aydoğdu, “Dünürümler ilişkiyi kesmedik ama ufak bir serinlik oldu. Ama ailelerimiz görüşmeye devam etti. Zaten onun kızı benim oğlumla, benim kızım onun oğluyla evli. Şimdi aramızda bir sorun yok” diye konuştu

Yeni muhtar Rasim Aydoğdu ise, “Dünürümüzle aramızda hiçbir sorun yok. Bu köprü Hasret Köprüsü demek ne demek. Köprüden de halkımızdan da Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA