Klü Rektörü Prof. Dr. Aykaç Açıklaması

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, ''Türkiye'de değişik turizm türleri gelişiyor ve rağbet görüyor'' dedi.

Aykaç, Kırklareli Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Şehir Turizmi ve Şehir Destinasyonu'' konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünya turizminde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'deki turizm çeşitliliğinin gün geçtikçe çoğaldığını belirten Aykaç, şunları kaydetti:

''Türkiye'de değişik turizm türleri gelişiyor ve rağbet görüyor. Turizmi ele almaz da değişik yönleriyle eleştirmezsek, talep etmez, istemez ve zorlamazsak gelişmenin olması mümkün değildir. Bir konuda adım atmak istiyorsak ve gelişme olsun istiyorsak, bunun altyapısını hazırlamamız gerekir. Önce fikir ve düşünce bakımından insanların, bölgemizin ve buraya yatırım yapacak olan insanların görüşlerini almamız lazım. Kırklareli de turizm açısından öp plana çıkabilecek zenginliklere sahiptir.''

Konferansa Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

-Keçeci, üzüm üreticileriyle bir araya geldi-

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, üzüm üreticileriyle bir araya geldi.

Kızılcıkdere köyündeki avcılar kulübü lokalinde üzüm üreticilerinin istek ve sıkıntılarını dinleyen Keçeci, burada yaptığı konuşmada, daha kaliteli ve fazla üretim yapmanın yollarını aradıklarını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üzüm üreticilerini desteklediğini belirten Keçeci, ''Desteklemelerden en üst seviyede yararlanmak gerekiyor. Bunun için en etkin yöntemlerden biri kooperatifleşmedir'' diye konuştu.

-Belediye Başkanı Çağlayan, mesaj yayımladı-

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Ulu Önder Atatürk'ün Kırklareli'ye gelişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çağlayan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Aralık 1930'da beyaz bir trenle Kırklareli'ye geldiğini hatırlattı.

Atatürk'ü özlemle andıklarını belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ziyaret esnasında ve ziyaretinden sonra Kırklarelili vatandaşlar için düşüncelerini sıralarken, Kırklarelilileri memleket sorunlarıyla ilgili ve alakalı gördüğünü, bu durumdan son derece memnun olduğunu dile getirmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, Kırklareli'de yerli üreticiler tarafından ikram edilen hardaliyeyi içtikten sonra 'Hardaliye üretimi fabrikalaştırılmalı ve daha geniş bir şekilde üretilmeli, milli içeceğimiz olması konusunda çalışmalara derhal başlanmalı' demiştir.''

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA