AK Parti'li Öğütken'in Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, kayıt dışı ekonominin sadece mali ve iktisadi bir sorun değil aynı zamanda sosyal ve siyasal bir sorun olduğunu belirterek, ''Kayıt dışı ekonomi son 10 yılda gerilemiştir ama istenilen seviyeye gelmemiştir'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçelerinin görüşmesi sürüyor.

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, milli gelirin üç kat arttığını, Merkez Bankası döviz rezervinin 118 milyar dolara çıktığını hatırlatarak, ''Bütün bunları, son 10 yıllık kazanımlarımızı, bir İstanbul depremiyle kaybedebiliriz'' diye konuştu.

Bunun için alınacak önlemlerin alındığını anlatan Bakır, ''Dev kentsel dönüşüm vizyonu NOBEL'i hak ediyor'' dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, ülke genelindeki tapu ve kadastro hizmetlerini ve tapu kadastro işlemlerini son derece hızlandıran yeni projeleri anlattı.

''Vergilerimizi seve seve vermeliyiz, elimizi taşın altına koymalıyız'' diyen AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, vergi sistemiyle ilgili önerilerde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, kayıt dışı ile mücadelede önemli yol kat edildiğini belirterek, ''Kayıt dışı ekonomi sadece mali ve iktisadi bir sorun değil aynı zamanda sosyal ve siyasal bir sorundur. Kayıt dışı ekonomi son 10 yılda gerilemiştir ama henüz istenilen seviyeye gelmemiştir'' şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa ile ilgili projeler hakkında bilgi verdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, özelleştirilen işletmelerin yandaş firmalara verildiğine ilişkin CHP'li milletvekillerinden yapılan eleştirilere cevap verirken, Genelkurmay Başkanlığı'nın 28 Şubat'ta verdiği brifinglere dikkati çekti. Yavilioğlu, bu brifinglerden birinde sermaye ayrımcılığı yapıldığını anımsattı. Yavilioğlu, Refahyol döneminde yaklaşık 15 şirket ve işletmenin özelleştirildiğini ve bunlar arasında ''irticacı'' diye itham edilen hiçbir şirketin olmadığını kaydetti.

Yavilioğlu, ''Ama bu söylem, bu görüş maalesef darbe gerekçesi oldu. Bu yok edici, kısıtlayıcı bir anlayıştır. Özelleştirmeler bir devlet politikasıdır, bir hükümet politikası değildir'' şeklinde konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti döneminde vatandaşların vergi yükünün azaltıldığını ve bazı vergi kalemlerinde indirime gidildiğini anlattı.

Muhabir: Ali Eyvaz

Yayıncı: Kudret Topçu
Kaynak: AA