Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı'ndan Yoksul Ailelere Yardım

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı'nın , ''Yoksullarla Dayanışma Haftası'' programı çerçevesinde, 50 aileye gıda ve temizlik maddesi yardımı yaptığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek'in yardım paketlerin tesliminden önce ihtiyaç sahibi ailelerin dertlerini dinlediği belirtildi.

Bu gibi organizasyonların yardıma muhtaç ailelerle bir araya gelerek, tanışmak ve dertlerini dinlemek için fırsat olduğunu ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

''Evin direği bayanlardır. Biz kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok, yeter ki Allah sağlık versin. Her yerde, her ailede ayrı ayrı vahim olaylar yaşanıyor. Ne olursa olsun çocuklarımıza sahip çıkmamız çok önemli. Onları devamlı takip etmemiz gerekiyor. Sürekli televizyon izlemeyin, çocuklarınızla ilgilenin, onların sevgiyi hissetmeleri çok önemli. Ben 'kadınlarımızın okuma yazma bilmiyorum demelerini' kabul etmiyorum. Çocuklar okuma yazma öğrenirken sizler de birlikte öğrenin, onları ders çalışırken yalnız bırakmamanız, sürekli takip etmeniz gerekiyor. Biliyorum maddi imkansızlıklar özellikle sorumluluk sahibi kadınlarımızı çok zor durumda bırakıyor.''

Açıklamada, yardım kolilerinin SOS Vakfı'na ait 3 araçla ihtiyaç sahiplerinin evlerine taşındığı belirtildi.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA