Elmaya Emek Verenler İçin Ödül Töreni Düzenlenecek

Türkiye’deki elmanın yüzde 25’inin yetiştirildiği Isparta’da elmanın tanıtımı amacıyla 1. Ulusal Platin Elma Ödülleri töreni düzenlenecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ile Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği’nin birlikte hazırladığı proje sayesinde elma üretimi ve tüketimi konusunda faaliyet gösteren kişi ya da kurumlara 10 dalda ödül takdim edilecek. 1. Ulusal Platin Elma Ödülleri'nin Isparta elmasının adının duyurulması adına güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Elmanın sadece sofrada tüketilen bir ürün olmadığını söyleyen Kaymakam Yalçın Yılmaz, sanayi tipi elmaların değerlendirilmesinin aile ekonomisi, ülke ekonomisi ve istihdam açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Yalçın Yılmaz, en çok elma işleyen sanayi işletmesine ‘elma sanayi işletmesi ödülü’ vereceklerini söyledi.

Tarımsal örgütlerin yapmış oldukları hizmetlerin çiftçilere fayda sağladığını aktaran Yılmaz, yapılan ana faaliyetin konusu ne olursa olsun çiftçiye en çok fayda sağlayabilen tarımsal amaçlı kuruluşları tespit ederek ‘en iyi üretici ödülü’ vereceklerini belirtti.

1. Ulusal Platin Elma Ödülleri, 18 Aralık Salı günü saat 19.00'da Isparta Barida Otel'de sahiplerini bulacak .