Çankaya'da Meme Kanseri Eğitimi Başladı

"Yeni Toplumcu Belediyecilik" anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ve halkı sağlıkla ilgili bilgilendirici etkinlikler düzenleyen Çankaya Belediyesi'nin, meme ve rahim ağzı kanserleri ile ilgili seminerleri başladı.

Çankaya'da Meme Kanseri Eğitimi Başladı
Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri'nde (TODAM) düzenlenen seminerlerde Türkiye Diyanet Vakfı 29 Mayıs Hastanesi doktorları bilgilendirici eğitimler veriyor. 7 Kasım'da başlayan seminerlerde kanserin erken teşhis, tanı ve tedavi yollarına yönelik bilgilerin yanı sıra kanserin ne olduğu, belirtileri ve korunma yolları anlatılıyor. Kasım ayı boyunca haftada bir gün olarak semtlerdeki TODAM'larda gerçekleştirilecek seminerlerde, genel cerrahi uzmanı Dr. Murat Uludağ meme kanseri, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Sevim Dinçer Cengiz ise rahim ağzı kanseri konusunda bilgiler verecekler.

Ücretsiz olan ve tüm vatandaşların katılabileceği seminerler, 15 Kasım 2012 Perşembe günü saat 13.30'da Maltepe TODAM'da meme kanseri, 20 Kasım 2012 Salı günü saat 13.30'da Yıldız TODAM'da rahim ağzı kanseri, 30 Kasım 2012 Cuma günü saat 13.30'da Maltepe TODAM'da rahim ağzı kanseri anlatımıyla sürecek.

İlki Çankayalı ve Ankaralı kadın vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerler ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 441 39 46 numaralı telefondan Yıldız TODAM'a, 230 80 42 numaralı telefondan ise Maltepe TODAM'a ulaşabilirler .
Kaynak: İHA