Köy Muhtarlarına Teslim Edilen Çadırlar Toplantı, Düğün ve Taziye İçin Kullanılabilecek

Manavgat Çevre Koruma, Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği ilçedeki 78 köye çadır dağıttı.

MATAB idare binasının bahçesinde yapılan teslim töreninde konuşan MATAB Başkanı Recep Barut, çadırların bin 200 liraya mal olduğunu kaydetti.

Barut, dağıtımı gerçekleştirilen 78 çadırın toplantı, düğün ve taziyelerde kullanılabileceğine dikkati çekti.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Recep Barut, Büyükşehir Yasası'nın ardından bütün mahalli idare birliklerini kapanacağını kaydetti.

MATAB'ın tüzel kişiliğini devam ettirmek amacıyla çevre ilçelerle görüşme yaptıklarını anlatan Recep Barut, ''Gündoğmuş ve İbradı Belediye Meclislerinden kararlar alındı. Belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Kasım ayı toplantısında bu konu gündemde olacak'' dedi.

Barut, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in Manavgat arıtmasının belediyeye devri konusundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine de ''Başkan Şükrü Sözen bu konuyu bana görüşmelerimizde de aktardı. Bu çözülemez bir konu değil. Eğer Manavgat'ın MATAB'a ihtiyacı varsa, MATAB Manavgat'ın hizmetine koşacaktır. Eğer bizim imzamız gerekiyorsa, nereye isterlerse oraya imza atarız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Manavgat Belediyesi ile MATAB arasında yaşanan abone sorununu sorması üzerine de Barut, şöyle cevap verdi:

''Su bedelleriyle ilgili yaptığımız toplantıda 12 lira olarak belirlediğimiz fiyatın Manavgat Belediyesi'ne çok ağır geleceği ifade edildiği için, o zamanki belediye yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda bunu meclis kararıyla 6,3 liraya düşürdük. Bu konuda Manavgat Belediyesi'ne 7 defa yazı yazdım ama bir cevap alamadım. Manavgat'ta 5 bini ticari olmak üzere yaklaşık 39 bin 600 abone olduğunu biliyoruz. Ama biz Manavgat Belediyesi'ni zor durumda bırakmamak amacıyla 30 bin konut abonesi üzerinden hesap yapıyoruz. Ticari abone bile işlemiyoruz.''

MATAB olarak Oymapınar bölgesinde yaşanan kanalizasyon sıkıntısını da çözüme kavuşturduklarına değinen Barut, çevre köylerin arıtmasını da döşenecek 18 kilometrelik hat ile Kumköy arıtmasına bağlayacaklarını kaydetti.

Başkan Recep Barut, fuarlarda Manavgat'ın tanımı için bu yılda 200 bin liralık bütçe ayırdıklarını bildirdi.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA