Başkan Vekili Özak, 'Her İnsan Bizim İçin Değerlidir'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Nuh Çimento İş Okulu yöneticilerini makamında konuk etti.

Başkan Vekili Özak, 'Her İnsan Bizim İçin Değerlidir'
Okul Aile birliği ve yönetici ziyarette, Başkan Vekili Zekeriya Özak’a fiziksel olarak engeli bulunmayan zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü okullarındaki eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen ziyarette Okul Müdürü Mustafa Kızmaz, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nuriye Karatay, Eğitimci Gülcan Bebek, Aile Birliği asil üyesi Asiye Terzioğlu ve sekreter Nükhet Kızıltan ziyarette hazır bulundu. Okul Müdürü Mustafa Kızmaz, iletişim ve fiziksel anlamdan hiçbir eksiği bulunmayan öğrencilerinin belediyeler bünyesinde yeterli sayıda staj imkanından faydalanabilmesi için çalışma yapılmasını arzuladıklarını ifade etti.

Başkan Vekili Zekeriya Özak ziyaret nedeniyle Okul Aile Birliğine ve yöneticilerine teşekkür ederek eğitime verdikleri desteğe devam edeceklerini belirtti.

Ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak “ Her insan kendini değerli hisseder. Zihinsel engelli olsa da olmasa da. Çocuklarımızın okullarında mutlu olması orada sıcak bir ortamın olmasını işaret ediyor. Bu başarıdan dolayı sizi kutluyorum. Engelli çocuklarımızın okullarına alışması ve sevmesi sizlerin ve ailelerin başarısıdır” dedi.

Nuh Çimento İş Okulu Aile Biriliği yöneticileri sponsorlar bulunup bu tür özel okullarını sayısı artması gereğini altını çizerken, Başkan Vekili Zekeriya Özak “Binalardan bozma okullardan ziyade, özel projelendirilmiş okullar imal edilmelidir. Çünkü öğrencilerimiz özel. Bu hassasiyetle projelendirilmeli” açıklamasında bulundu. Staj konusunda gerekli çalışmanın yapılacağını da belirten Özak, Nuh Çimento iş okulu yöneticilerine başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti .
Kaynak: İHA