Özgüven’in Yerine Yusuf Altıparmak Seçildi

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in hakkındaki iki ayrı davadan aldığı 8.5 yıllık hapis cezasının Yargıtay'ca onanmasının ardından yerine kimin geçeceği tartışmaları sona erdi.

Özgüven’in Yerine Yusuf Altıparmak Seçildi
Dikili Belediye Meclisi üyelerinin oylaması sonunda İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan Osman Özgüven’in yerine Yusuf Altıparmak geldi. Uzun süren görüşmelerin ve grup oylamasının ardından sandık başına gidildi. Altıparmak, üç turun sonunda sandıktan çıkan isim oldu.

Özgüven’in cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından İçişleri Bakanlığı Danıştay’ı beklemeden ‘görevden alma’ kararını vermişti.

Sonuçları değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Hayırlısı olsun gayet güzel seçim yapıldı. Grubumuz bir arada oy kullandı. Bir arkadaşımız seçildi. Diğer partiler de kendi adayını göstererek bizim gruba müdahale etmedi. Rıza Gök arkadaşımız da grup içinde aday olmuştu ancak yeterli desteği alamadığı için grup kararına uydu. Kendisi iyi bir partilidir. Seçimlere yedi CHP'li üye, üç AKP'li üye, bir de MHP'li üye katıldı.

AKP katıldı ama bizim parti içine müdahale etmeyerek süreci sabote etmedi. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA