Nazabayev'in Göreve Geliş Yıldönümü İstanbul'da Da Kutlandı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’ın 1 Aralık 1991’de göreve gelişinin 21. yıl dönümü İstanbul’da da kutlandı.

Zeytinburnu Kaymakamlığı ve Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yıl dönüm nedeniyle Zeytinburnu Abay İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

Törende Nazarbayev’in Türkiye’nin değişik cumhurbaşkanları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la çekilmiş resimleri ve Kazakça hazırlanan bazı ders kitapları sergilendi. İki ülke milli marşının okunmasıyla başlayan törene Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tümebayev ve Zeytinburnu Kaymakam Mustafa Dündar ve diğer ilgililer katıldı.

Ülkesinin Nazarbayev yönetiminde bağımsızlık sonrasında önemli mesafe kat ettiğini söyleyen Büyükelçi Tümebayev,” Geçen yirmi sene zarfında birbirimizi daha iyi tanıdık. Sovyetler Birliği döneminde böyle fırsatlar yoktu.” dedi.

Zeytinburnu Kaymakam Mustafa Dündar ise uzun bir ayrılıktan sonra iki ülke arasında sağlanan işbirliğinin büyük önem arz ettiğini, yaşanan yakınlaşmanın ise iki ülke ve halkları yararına olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Tümebayev daha sonra Abay İlköğretim Okulu öğrencileri arasında düzenlen Kazakistan konulu kompozisyon yarılmasında ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Programda daha sonra Kazakistan’ın tanıtan fotoğraf sunumu yapıldı. Törende sahne alan Abat okulu öğrencileri gün anısına müzik ziyafeti çekti. Tören öğrencilerin sundukları mini müzikal sunumla son buldu.
Abay İbrahim Kunanbayoğlu, Kazakistan’ın 19.asrın başında yetiştirdiği en büyük şair ve bestecisidir.