Keşan Belediyesi Ebru Kursu Açtı

Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşan Belediye Başkanlığı tarafından Keşan’da ilkkez açılan Ebru ve Seramik Kursu, büyük ilgi gördü.

Keşan Belediyesi Ebru Kursu Açtı
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın ziyaret ettiği kursta, Özcan’da ebru sanatından bir eser yaptı. Keşan Belediyesi’nin Atatürk Parkı arkasında bulunan Sanat ve Sosyal Hizmet Binası’na gelen Özcan burada ilk olarak Ebru Kursu’nu ziyaret etti.

Kurs hocası Tekin Demir, Özcan’a Ebru Sanatı hakkında bilgiler verdi ve kendisinin Öğretmenliğini yaptığı Yağlı Boya Resim Kursu ve Ebru Kursları’na verdiği destek nedeniyle kendisi ve tüm kursiyerleri adına teşekkürlerini iletti.

KURSLARA 715 KİŞİ BAŞVURDU
Özcan daha Sonra, kursiyerlere çalışmalara gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ederek, “Keşan Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere ve kurslara büyük önem vermekteyiz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen bu çalışmalara Keşan halkımızın bu yıl gösterdiği ilgi bizleri Son derece memnun etmiştir. Bu yıl açtığımız kurslara toplam 715 kursiyer müracaat etmiştir. Keşan Belediyesi olarak Keşan’da bugüne kadar hiç açılmayan Ebru ve Seramik Kursları’nı da halkımızdan gelen talepler doğrultusunda açtık” dedi.

Özcan daha Sonra ise Tekin Demir’den Ebru çalışmasının nasıl yapıldığını öğrendikten Sonra, çalışma yaptı. Özcan’ın çıkardığı eser kursiyerler tarafından büyük beğeni gördü. Kurs Öğretmeni Tekin Demir’de ilk kez bu çalışmayı gerçekleştiren Özcan’ın başarılı bir çalışma ortaya koyduğunu belirtti.

Mehmet Özcan daha Sonra da Seramik Kursu’na geçerek burada Kurs Öğretmeni Elif Gezer’den kurs hakkında bilgiler aldı ve kursiyerlerle bir süre sohbet ettikten Sonra bugüne kadar kursiyerlerin ortaya çıkardığı eserleri yerinde gördü ve kursiyerlere kursa gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederek; “Seramik Kursu’da Ebru kursumuz gibi bugüne kadar Keşan’da açılan ilk kurs oldu. Biz halkımızdan gelen talepleri değerlendirip onların istediği kursları açmaya ve onlara destek vermeye devem ediyoruz ve edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA