Heyet, İlçedeki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hakkında Belediye Başkanı Aydın'dan Bilgi Aldı

Çek Cumhuriyeti'nden bir heyet, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, heyet ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak için Belediye Başkanı Aydın ile görüştü.

Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk deprem referanslı kentsel dönüşüm çalışmasının Sümer Mahallesi'nde başladığını ve projenin sonuna gelindiğini söyledi.

Heyete ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini hakkında bilgi veren Aydın, kentsel dönüşümde ''yerinde çözüm modeli''ni benimsediklerini kaydetti.

Aydın, hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini vurgulayarak, ''Aksine bu projeden karlı çıktı. 100 metrekare dairesi olan vatandaşımıza 75 metrekare daire, 25 metrekare otopark alanı veriyoruz ve bundan hiçbir bedel almıyoruz. Burada şunun altını çizmek istiyorum, şu anda 100 metrekarelik dairesi 100 bin lira eden vatandaşa, yeni projede ücret almadan 75 metrekarelik daire veriyoruz ve bu dairenin değeri 250 ile 300 bin lira'' ifadelerini kullandı.

Murat Aydın, Prag'ın mimari anlamdaki tecrübelerinin ilçeye katkı sunacağını sözlerine ekledi.

-''İlçede 'Prag mimarisi' ile yeni bir bölge oluşturabiliriz''-

Çek Cumhuriyeti Senato milletvekili Zdenek Bohac da Prag'ın bir bölümünde de kentsel dönüşüm çalışması başlatılacağını belirterek, Zeytinburnu modelini görmek için ilçeye geldiklerini söyledi.

Bohac, ilçede kentsel dönüşüm alanındaki kararlılıktan ve hayata geçirilen projelerden haberdar olduklarını aktardı.

Çek Cumhuriyeti Senato milletvekili Pet Bratsky ise Zeytinburnu Belediyesi ile işbirliği ve ''Kardeş Şehir'' protokolü imzalamak istediklerini ifade ederek, ''Bizim sizden, sizin de bizden öğreneceğimiz çok şey var. Bu işbirliği, bilgilerin sahaya yansıtılmasını hızlandıracaktır. Belirleyeceğiniz bir alanda 'Prag mimarisi' ile yeni bir bölge oluşturabiliriz ve bu konuda gerekli desteği sağlarız'' diye konuştu.

Muhabir: Emrah Güney

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA