Dikili Toplum Sağlığı Merkezi

İzmir'in Dikili ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Dikili Toplum Sağlığı Merkezi
Obezite Danışma Birimi’nin açılış törenine Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bedia Türkyılmaz, Dikili İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Aslan, Dikili Belediye Başkanvekili Yusuf Altıparmak, Çandarlı Belediyesi Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Seyit Abdülhakim Şahin, Dikili İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Tufan Çolak, Dikili İlçe Emniyet Müdürü Hasan Başaran, Dikili Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Gündüz, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri, siyasi parti mensupları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Gündüz, obezite probleminin hem ülkemizde hem de dünyada arttığını belirterek, “Bugün açılışını yaptığımız Obezite Danışma Birimimizin kurulması sürecinde bizlere destek veren devlet hastanelerimize, belediyelerimize, kaymakamlığımıza, özel sektöre ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyor merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen de Türkiye’de bugün hastanelerdeki fiziki şartların yanında düşüncelerimizi de düzelttiğimizi düşündüğünü belirterek şöyle konuştu: "Eskiden can boğazdan gelir, bir dirhem bin ayıp örter derlerdi. Bunlar bilinç altımıza yerleşmişti. Ancak bunların hepsiyle mücadele etmemizin gerekliliğini bugün açılışını yaptığımız Obezite Danışma Merkezi ile daha net görüyoruz” Dağdelen, Çandarlı Belediyesi olarak Toplum Sağlığı Merkezine fiziksel egzersiz aletleri hibe etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Obezite Danışma Birimi’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.

Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Gündüz, açılışın yapılması ile birlikte konuklara Obezite Danışma Merkezi’ni gezdirerek bilgi verdi. Fiziki alan olarak 3 odada konumlandıklarını belirten Dr. Gündüz, vücut analiz cihazı, fiziksel egzersiz aletlerine sahip olduklarını ve danışmanlık yapmak üzere diyetisyen ve psikolog görevlendirdiklerini belirtti.

Obezite Danışma Birimi açılış töreni, insan sağlığına faydalı gıdaların yer aldığı kokteyl ile devam etti. Birimden danışmanlık hizmeti alan vatandaşlar fiziksel egzersiz şovu ile kokteyle renk kattı. Tören fiziksel egzersiz şovunun bitmesiyle sona erdi .
Kaynak: İHA