Yatalak Hastaya Ambulans Yerine Otomobil Bagajı

Zeytinburnu’nda 32 gün yoğun bakımda yatan bedensel ve zihinsel engelli genç kıza, taburcu edildiği gerekçesiyle ambulans tahsis edilmedi.

Saatlerce hastane koridorlarında beklemek zorunda kalan hasta, yakınları tarafından otomobil bagajında evine götürüldü. Bedensel ve zihinsel engelli Dilek Çakan (21), geçtiğimiz ay kaptığı enfeksiyon nedeniyle kaldırıldığı özel bir hastanede 32 gün boyunca yoğun bakımda tutuldu. Tedavisi tamamlanan Çakan'ın taburcu edilmesine karar verilince yakınları yatalak ve yanında oksijen tüpü bulundurmak zorunda olan genç kızı eve götürmek için ambulans talebinde bulundu. Ancak hastane yetkilileri taburcu ettikleri hastalara ambulans tahsis etmediklerini, talep halinde 300 lira ücret ödemek zorunda olduklarını söyledi.

Hasta yakınları ise para talebi karşısında adeta çileden çıktı.

7 SAAT HASTANE KORİDORLARINDA BEKLETİLDİ

Hastane ile yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine genç kız yakınları tarafından bir otomobil bagajında evine götürüldü. Yaklaşık 7 saat hastane koridorlarında beklemek zorunda kaldıklarını ileri süren baba Hüsamettin Çakan, “Kızım 32 gündür bu hastanede yatıyor. Bu hastaneden özel olarak kendileri ambulansla aldılar. Şu anda çocuğum yoğun bakımdan çıktı. Aramadığım hiçbir resmi kuruluş kalmadı. Ben 11.30’dan beri ambulans bekliyorum. Hiçbirinden bir yanıt alamadım. Hastane bana ambulans veriyor, yalnız 300 lira para istiyor. Ben burada mecbur kaldım. Benim çocuğum yüzde yüz özürlü, hiçbir şekilde ayakta duracak veya takside gidecek bir durumu yok” dedi.

AMBULANS VERİLMEYİNCE OTOMOBİL BAGAJINA YATIRILDI

Dilek Çakan’ın dayısı Recep Avcu ise, “Hastamız yüzde yüz yatalak ve özürlü. Burnunda maması ve yanında oksijen tüpü var. Hastane yetkililerine, 'Bu araçla gider mi?' diye soruyorum, 'Hayır gitmez, ambulansla gider' diyorlar. 'Ambulans verin' dediğimde ise, 'Ambulansımız yok' dediler. 112 Acil servisi aradım, bana, ‘Hastanenin ambulansı yok ise bizi arayarak, 'Bu hasta özürlü ve yüzde yüz ambulans ile gitmesi lazım' desinler, biz de ambulans gönderelim’ dediler ama hastane yetkilileri arayıp sormadı, 112 Acil Servis'ten ambulans talep etmedi. Bize, ‘Biz özel hastaneyiz ve ambulans veremiyoruz. Siz kendi çabanızla götüreceksiniz’ dediler. Ben de kendi aracımı getirdim. Hastane yetkilileri hastamızın aracımızla götürülemeyeceğini, yalnız kendilerinin ambulans vermeleri halinde 300 TL alacaklarını söyledi.

Bütün gerekli mercilere şikayette bulunacağız” iddialarında bulundu .
Kaynak: İHA