Telefonda Kendini Polis Olarak Tanıttığı Kişileri, ''hesabınız Örgütün Eline Geçti. Paranızı Çekip Bizim Verdiğimiz Hesaba Yatırın'' Diyerek Vatandaşları Dolandırdıkları Öne Sürülen 30 Kişi Gözaltına Alınd�

Ankara'da, dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, kimlik ve hesap bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyleyen dolandırıcılık zanlılarını takibe aldı.

Teknik ve fiziki takibin ardından çeşitli illerde eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 30 kişiyi gözaltına aldı.

Polis zanlılara ait hesaplardaki dolandırıcılıktan elde edildiği tespit edilen 40 müştekiye ait 372 bin 400 lirayı bloke etti.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14'ü tutuklandı. 16 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-''O paranın üzerine soğuk su iç''-

Mağdurlardan A.T., emniyetteki ifadesinde, ev telefonunu arayan bir kişinin kendisini istihbarat polisi olarak tanıtarak, bankalardaki hesapları ele geçiren terör örgütüyle mücadele ettiklerini söylediğini anlattı.

A.T., iki bankada hesabı bulunduğunu söylemesi üzerine zanlının, ''Bankalardaki paranı çek. PTT'de bizim verdiğimiz hesap numarasına yatır'' dediğini bunun üzerine bankalardan birine gidip 30 bin lirasını çektiğini söyledi.

Bu parayı zanlıların verdiği hesap numarasına yatırdığını kaydeden A.T., diğer bankadaki hesabında bulunan 150 bin lirasını çekmek için şubeye gittiğinde gişe görevlisinin kendisini uyardığını ifade etti.

Bu sırada zanlıların kendisini tekrar aradığını ve ''O paranın üzerine 1 bardak soğuk su iç'' dediğini söyleyen A.T., 30 bin lira dolandırıldığını anladığını, ancak polise gidemediğini belirtti.

A.T., gişe memurunun uyarısı üzerine emekli ikramiyesi olan 150 bin lirasını kurtardığını kaydetti.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA