Engelsiz İzmir, Dikili'de

Engelsiz İzmir buluşmasının Dikili ayağı gerçekleşti.

Engelsiz İzmir, Dikili'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenecek uluslararası bir kongre ile Türkiye’nin ilk 'Engelli Stratejik Planı'nı oluşturma çabaları kapsamında hazırlıklarını sürdürürken, ilk ziyaretini Dikili İlçesine gerçekleştirdi. Dikili Atatürk Meydanında düzenlenen gösteride Engelli vatandaşların 'Osman Özgüven Onurumuzdur' sloganları ve pankartı damga vurdu. Dikili Kent Konseyi'nin ve Engelliler Derneği'nin organizesiyle Atatürk Meydanı'nda yapılan gösterilere CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Engelsiz İzmir 2013 Kongresi Başkanı Dr. Levent Köstem, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan, Dikili Engelliler Derneği Başkanı Behzat Kocavardar ve vatandaşlar katıldı.

Gösteri öncesi engelli vatandaşları Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven için açtıkları "Onurumuzsun, gururumuzsun" yazılı pankart uzun süre alkışlandı.

Burada bir konuşma yapan Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan, "Engelsiz İzmir dostları aramızdalar. Bu bir Dikili buluşmasıdır. Burada bu projeyi anlatacağız. Ancak görüyorum ki hepinizin yakasında 'Osman Özgüven' resmi takılı. Onu çok seviyoruz. Az bir süre geçmesine rağmen onu çok özledik. Burada ki engelli aileleri olarak ona çok şey borçluyuz. Çünkü o sevecen yüreğiyle her zaman engellilerin yanında oldu. Her projede Osman başkanımız en önde yürüdü. Bunu hiç bir engelli ailesi unutamaz, unutturmaz" ifadesinde bulundu Engelsiz İzmir 2013 Kongresi Başkanı Dr. Levent Köstem ise,"Ben burada Osman Abi'nin de olmasını çok isterdim. Bu projeyi Bütünşehir yasası nedeniyle sınırları içerisine girecek ilçeleri de içine alarak gerçekleştirmeye karar verdik ve buradan başladık. Bundan sonra her ilçeye giderek bu toplantılara ilişkin toplantıları yapmak istiyoruz. Türkiye'de yüzde 12 civarında engelli var. Ve engellilerin çok ciddi sorunları var. Bu engelli gurubun sorunlarını çözmek üzere düzenlenmiş olan bir kongre. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi sınırları içerisinde bu sorunlara eğilerek engelsiz İzmir'i yaratmak istiyor. Biz bütün ilçeleri araştırıyoruz. Kulakları çınlasın Osman Başkan Dikili'de engelliler ile ilgili öyle güzel bir organizasyon yapmış ki, bütün engellilerin envanteri belli. Bütün engelliler hangi mahallede hangi engeli var, hepsi tek tek belirli ve onlara hakikaten büyük dostlukla bağlanmış. Bu sadece siyasetle açıklanmaz. Bu insanlıkla açıklanabilecek bir şey. İnsansanız bunlara çok değer verirsiniz. Bu kongreyle ilgili 20 gün önce Osman abiyi aradığımda, 'çok mutlu oldum' dedi.

'Benim üzerime düşen bir eksik, bir görev varsa, ne istiyorsanız, yapmak isterim' dedi.

Keşke bugün burada olsaydı. Biz bütün bu işleri yaparken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı da unutmamak gerekiyor. O da inanılmaz destek veriyor” diyerek, Başkan Özgüven’e tüm engelliler adına teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA