Açıkgöz: “İnsanlık Tarihinin Son 15 Yılında Bilgide Büyük Bir Patlama Var”

KLÜ Teknoloji Fakültesi ve Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu tarafından “Bilgi Toplumunda Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü”adlı konferans KLÜ Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Açıkgöz: “İnsanlık Tarihinin Son 15 Yılında Bilgide Büyük Bir Patlama Var”
Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Teknoloji Fakültesi ve Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu tarafından KLÜ Kültür Merkezinde gerçekleştirilen” Bilgi Toplumunda Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü” adlı konferasın açılık konuşmasını yapan KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, dünyanın hızlı bir şekilde değiştiğini, her alanda büyük değişiklikler olduğunu bilgi ve mesleklerinde bu değişikliklere bağlı olarak farklılık gösterdiğini söyledi.

Rektör Aykaç, bu değişikliklerden ders çıkartmamız gerekiğini belirterek, “Eğitim alanındaki gelişmeler, atılan yeni adımlar, yeni programlar her alanda eğitimle ilgili bu yenilikler hayatımızı şekillendiriyor. Teknolojik gelişmeler ve ekonomik yeni gelişmler ve hayatımızın diğer alanlarındaki gelişmeler bizi ilgilendirdiği kadar eğitimide ilgilendiriyor” dedi.

M.E.B Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, İnsanlık tarihinin Son 15 yılında bilgide büyük bir patlama olduğunu belirterek, “Sosyologlar toplumları anlamaya çalışırken belli katagorilere ayırırlar. Katagoriyi ayırırken ilk topluma ilkel toplum, Sonraki topluma tarım toplumu, bir Sonraki topluma sanayi toplumu, daha Sonraki topluma ise bilgi toplumu olarak değerlendirirler. İnsanoğlu tarihi boyunca bugüne kadar bu aşamalarda geçerek en Son gelmiş olduğu kutsal aşama bilgi toplumudur. İnsanlık tarihinin Son 15 yılında bilgide büyük bir patlama var

“BİLGİYİ ANALİZ ETME ÇOK ÖNEMLİ”Üretilen her bilginin doğru zannederler ve uzun süre o bilgiyle yaşamlarına devam ederler. Bundan 20 yıl öncesine kadar bilgi çok değerliydi şimdi ise bilgiyi analiz etmek çok değerli. Bizim şuanda sorunumuz bilgiyi edinmek değil, bilgiyi nasıl analiz edebiliriz. Meslek kişinin hayatı boyunca bir şeyinşa etmek için sahip olduğu bilgi beceridir. Meslek sürekli değişkendir.Toplum, bilgi, teknoloji ve meslek sürekli değişiyor. Uyum sağlamak için sizinde kendinizi değiştirmeniz gerekir” dedi.

Kaynak: İHA