Şarkikaraağaç'a Hayırsever Süleyman Akyol Tarafından 12 Derslikli Ortaokul Yaptırılmasını Ön Gören Protokol İmzalandı

Şarkikaraağaç ilçesine hayırsever Süleyman Akyol tarafından 12 derslikli ortaokul yaptırılmasını ön gören protokol imzalandı.

Isparta Valiliğindeki imza törenine, Vali Memduh Oğuz, hayırsever Süleyman Akyol'un oğlu Ali Akyol, Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Büyükleblebicier ile Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yıldırım katıldı.

Vali Oğuz, tören öncesinde yaptığı konuşmada, hayırseverlerin eğitime verdiği desteğin, Isparta'nın ilim şehri olmasına katkı sağladığını söyledi.

''İlim Şehri Isparta''nın kendileri için bir slogan haline geldiğini ifade eden Oğuz, ''Biz 'İlimle vazifeliyiz' diyoruz. Bu doğrultuda Isparta'yı ilim alanında alt yapısıyla gelişmiş bir il olarak görmek istiyoruz. Bizim varmak istediğimiz hedefe de bu türlü ilim yuvaları çok büyük katkı sağlayacaktır'' dedi.

Hayırsever Süleyman Akyol'un oğlu Ali Akyol da Şarkikaraağaç Kaymakamlığı'ndan gelen talep doğrultusunda, okul yapmaya karar verdiklerini belirterek, okul hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Memduh Oğuz, Yıldırım ile Akyol, 12 derslikli Süleyman Akyol İmam Hatip Ortaokulu'nun protokolünü imzaladı.

Toplam maliyeti bin 400 lira olan okulun, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA