İsparta’da 161 Chp'li Ak Parti'ye De Üye Görünüyor

Isparta'da 161 CHP üyesinin aynı zamanda AK Parti'de de üye olarak göründüğü belirtildi.

İsparta’da 161 Chp'li Ak Parti'ye De Üye Görünüyor
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın birden fazla partiye üye listelerini alan CHP Isparta İl Teşkilatı yönetimi, basın toplantısı düzenledi.

176 CHP üyesinin adının bulunduğu listede, 161 üyenin aynı zamanda AK Parti'de de üye olduğunun görüldüğü belirtildi. Aynı partiye üyelik yaptıranların üyeliklerinin düşürüldüğünü hatırlatan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Yargıtay Başsavcılığı, iki partiye üye olan isimlerin düşürülmesi için partilere listeleri gönderdi. Bize de 176 kişilik liste geldi. Bu listede başka partilerden istifa edip gelen ve bize üye olan arkadaşlarımız var. Tabi yönetimler bu arkadaşlarımızın üyeliklerini düşürmeyince iki partide üye görünüyorlar. Buraya kadar her şey normal ama bizi hayrete düşüren o listenin büyük bölümünde partili arkadaşlarımızın aynı zamanda AK Parti'ye de üye gözükmeleri” dedi.

İl Başkanı Şenol, “Gördüklerimize inanamadık. Bizde üye olan arkadaşlar AK Parti'de de üye görülüyor. Arkadaşlara sorduk. Bazıları AK Parti'ye üye olduklarını beyan ettiler, ama bunlar çok az sayıda. AK Parti'ye üye görünenlerin büyük bölümü üye olmadıkları yanıtını verdiler. AK Parti'de üye olduklarının kanıtı için form doldurulması ve imza atılması gerekiyor. AK Parti İl Başkanlığı şimdi o formları göstermek zorunda. Aksi takdirde AK Parti suç işliyor. Türkiye genelinde 60 bine yakın üye hem CHP hem AK Parti'ye üye gözüküyor” dedi.

Hem kendi partisi hem iktidar partisine üye görünen o listede yer alan isimlerden bazılarının CHP yönetimlerinde aktif görevde bulunduklarını söyleyen Şenol, “İsim vermek istemiyorum ama Yalvaç’ta Belediye Meclis üyemiz, Eğirdir ve Isparta ilçe yönetimlerinde görevli arkadaşlarımız AKP’de üye görünüyor. Rize’de il sekreterimiz, ilçe başkanının eşi AK Parti üyesi gözükmekte” dedi.

Bu listelerin aynısının AK Parti’de de olduğunu ifade eden Şenol, “Biz partimize üye yaparken üye formu veriyoruz. Kişilerin bizzat gelip ıslak imza atmaları gerekiyor. Partiden istifa halinde de hemen üyeliği siliniyor. AK Parti yönetimi CHP’de aktif üye olan isimlerin kendilerinde nasıl üye yapıldığını açıklamak zorunda. Üyeliklere ilişkin form ve imzaları göstermek zorunda” diye konuştu.

Kaynak: İHA