Adıyaman'daki Çadır Kentte Kalan Suriyeli Çocuklar Ebru Sergisi Açtı

Adıyaman'daki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar, ebru sergisi açtı.

Adıyaman'daki çadır kentte Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nnca çocuklara yönelik ebru ve resim kursu açıldı. Görevlendirilen öğretmenler eşliğinde ebru sanatını öğrenen çocuklar, yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Sergiyi gezen Vali Yardımcısı Murat Süzen, yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan olaylardan en çok çocukların etkilendiğini belirtti.

Çocuklara yönelik açılan böyle bir kursun önemine değinen Süzen, şunları kaydetti:

''Vakıf, kursun yanında çocuklara yönelik sosyal etkinlikler de düzenledi.

Burada çocuklarımıza çok ciddi psikolojik destek sağlandığını düşünüyorum. Bunun yanı sıra resim çalışmaları yapılıyor. Bugün de bu çalışmaların resim sergisiyle taçlandırdılar.''

Hayat Vakfı Koordinatörü Özlem Bağlar ise 18 kişilik ekiple çadır kentte çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Çalışma kapsamında 3 gün önce ebru kursu açıldığını aktaran Bağlar, Suriyeli çocukların çalışmalarını açtıkları sergiyle tanıtma imkanı bulduğunu söyledi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de çocukların moral bulması açısından bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğine değindi.

Kursa katılan Suriyeli Ahmed Müslüm ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Suriye'de böyle bir etkinlik yok. Kursta ebru sanatı ile resim yapmayı öğrendik. Teşekkür ediyoruz'' dedi.

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA