14. Uluslararası Narenciye Kongresi, Mersin'de Yapılacak

2020 yılında gerçekleştirilecek ''14. Uluslararası Narenciye Kongresi''nin İçel'de yapılacağı bildirildi.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı ve Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, yaptığı yazılı açıklamada, İçel'in 14. Uluslararası Narenciye Kongresi'ne ev sahipliği yapabilmesi amacıyla resmi başvuruda bulunduklarını hatırlattı.

Bu konuda temaslarda bulunmak üzere İspanya'ya gittiklerini belirten Kavak, Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Latif Ünal, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Salih Çiçek ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İsmail Çetin ile Valencia kentinde çalışma yaptıklarını kaydetti.

Buradaki çabalarının olumlu sonuç verdiğini ifade eden Kavak, ''Kongrenin kapanış toplantısında, Türkiye'deki narenciye sektörünün genel bir değerlendirmesini yaparak, 14. Uluslararası Narenciye Kongresi'nin neden İçel ve Türkiye'de yapılması gerektiği konusunda kongrenin yönetim kuruluna sunum yaptık. Kongre yönetim kurulu da bu sunumu değerlendirdikten sonra, 14. Uluslararası Narenciye Kongresi'nin İçel'de yapılmasına karar verdi'' ifadelerini kullandı.

Kavak, kongrenin İçel'e kazandırılması için büyük özveriyle çalıştıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın referans mektubuyla çıktığımız bu yolda, bakanımız bizim en büyük destekçimiz oldu. İhracat Genel Müdür Yardımcısı Sayın Salih Çiçek de kongrenin İçel'e kazandırılması için büyük destek verdi. Madrid Ticaret Başmüşavirimiz Nurten Akgül İspanya'daki tüm görüşmelerimizde bizleri yalnız bırakmadı. Bize inanan, güvenen, desteklerini esirgemeyen herkese ve narenciye sektörünün tüm paydaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Dünyada 124 milyon ton narenciye üretiliyor ve bunun 3.5 milyon tonunu Türkiye sağlıyor. Sektör en az 1 milyon insana iş ve aş sağlıyor. Bu sebeple sektörümüze büyük ivme kazandıracak ve narenciye sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek bu kongrenin ülkemizde yapılmasını çok önemsiyoruz.''

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA