Dsp Genel Başkanı Türker, Bülent Ecevit Parkı'nın Açılışını Yaptı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP'li bir belediye tarafından yaptırılan parka Bülent Ecevit'in adının verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

Etimesgut Belediyesi tarafından Eryaman 4. Etap'ta yaptırılan Bülent Ecevit Parkı’nın açılışına DSP Genel Başkanı Türker, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer de katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Türker, Türk siyasetinde çok önemli bir yeri olan Ecevit'in adının MHP'li bir belediyenin parkına verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

Türker, "Belediye Başkanı Enver Demirel, bu açılışla güzel bir örnek bıraktı. Bu, her politikacının alması gereken bir derstir" diye konuştu

Türker, bazı televizyon kanallarında hazırlanan belgesellerde Ecevit'in ölümüyle 28 Şubat'ın birleştirilmeye çalışıldığını anlatarak, bunun çok yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Türker, Ecevit'in gücünü haktan ve halktan aldığını belirtti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ise, Türkiye'ye emeği geçenleri sahiplenmeye ve isimlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ecevit'e hizmetleri için müteşekkir olduklarını dile getiren Demirel, 12 bin metrekare alanda kurulan parkın yürüme ve koşu yollarıyla spor alanına sahip olduğunu ifade etti.

Açılışın sonunda Türker ve Demirel spor sahasında futbol oynadı

Kaynak: İHA