İlküvez'de Asker Uğurlama

İlküvez Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Asker Uğurlama Gecesi" bu yıl da yapıldı.

İlküvez'de Asker Uğurlama
92/4 tertip Asker Uğurlama Gecesi’ne Çaybaşı Kaymakamı Berkan Sönmezay, İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, İl Genel Meclis üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yazıcı, mahalle muhtarları, asker aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasına yapan Belediye Başkanı İsmet Yanık, “Beldemizden vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan gencimize hayırlı tezkereler diliyorum. İnşallah başarılı bir şekilde askerlik vazifelerini yapıp ailelerine kavuşurlar. Allah hepsinin yardımcı olsun, anne ve babalar için en büyük gurur vatana ve millete yararlı olan hayırlı bir evlat yetiştirmektir. Sizlerin yetiştirdiği bu evlatları vatana hizmet etmek için neşe içinde, bayram havası ile yolcu etmek çok güzel. Sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi.

Geceye katılan Çaybaşı Kaymakamı Berkan Sönmezay burada yaptığı konuşmada, “Askerlik kutsal bir görevdir. Dün dedelerimiz, bu vatanı korumak için canlarını feda etti. Bugün görev sırası size geldi. Güzel vatanımızı sizler korurken, bizler burada rahatça yaşayacağız. Bu heyecanlı günde asker adayı kardeşlerimin yanında olmaktan büyük onur duydum. Vatani borcunu yerine getirmek için asker ocağına uğurladığımız askerlerimize hayırlı teskereler dilerim” diye konuştu.

Töreninde asker adaylarının vatani görevine gidecekleri görev yerleri isimleriyle birlikte tek tek okundu ve alkışlandı. Tören, asker adaylarının geç saatlere kadar süren eğlencesi ile sona erdi .
Kaynak: İHA