'Dikili Belediye Başkanı Konusunda Prosedürü Uyguluyoruz'

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in görevden alınması noktasında resmî prosedürün uygulandığını söyledi.

'Dikili Belediye Başkanı Konusunda Prosedürü Uyguluyoruz'
İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı davada aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından yurtdışına kaçan Özgüven'le ilgili kanuni süreci uyguladıklarını anlatan Vali Kıraç, İçişleri Bakanlığı’ndan şu an için görevden alınmasına yönelik resmî bir yazı gelmediğini belirtti.

Valilikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Kıraç, şunları kaydetti: "Dikili Belediye Başkanı'nın, biliyorsunuz 8 yıl 4 ay tutukluluk süresi var. Bu süre zarfında belediye hizmetlerini yürütmek adına belediye içinden bir başka kişinin gelmesi gerekiyor, yani görevden el çektirilmesiyle ilgili bize görüş sorulmuştu, ben uygun görüş verdim. Tabii ki hukuki süreç itibariyle bu süreç sonrası yeniden nasıl bir gelişme olur onu bilemem ama şu an için İçişleri Bakanlığı'ndan bir işlem gerçekleşmedi. Normal şartlarda tutuklanan, hüküm giyen belediye başkanları, hizmetlerin yürümesi açısından görevden el çektirilip belediye meclisi kendi içerisinden bir görevliyle işleri yürütüyor. Görevlerin aksamaması için bu prosedürü çalıştırıyoruz ama Bakanlık'tan henüz el çektirildiğine dair onay gelmedi. "