Bartın Üniversitesi En İyi Öğretmeni Yetiştirmeyi Hedefliyor

Bartın Üniversitesi (BÜ) Eğitim Fakültesi ikinci kuruluş yıl dönümünü büyük bir katılımla kutladı.

Bartın Üniversitesi En İyi Öğretmeni Yetiştirmeyi Hedefliyor
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ikinci kuruluş yıldönümünü Bartın Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirdi. BÜ konferans salonunda gerçekleştirilen törene BÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, dekan yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Bartın Üniversitesi olarak en iyi öğretmeni yetiştireceklerini belirtti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Güneş, “30 Ekim 2010’da fakültemiz kuruldu. 7 Nisan 2011’de atanmamın ardından öğretim üyesi alımlarına başladık. Fakültemizi yapılandırmaya başladık. Bu süreçte ve bugün geldiğimiz noktada 40 öğretim elemanımız ve çok sayıda bölümümüz var. Beş lisans programında eğitim-öğretimimiz devam ediyor. Öğrenci sayımız geçen yıl 125 bu yıl ise 362 oldu. Bu arada fakültemiz bünyesinde bulunan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümümüz İslami Bilimler Fakültesine dahil edilmek üzere yeni bir fakültenin kuruluşuna neden olduk. Sizlerin yüksek lisans ve doktora yapabilmeniz için Eğitim Bilimleri Enstitüsünün kuruluşunu hazırladık. Fakültedeki eğitim ve öğretimi belirli bir niteliğe kavuşturmak için çaba sarfettik. Akademik ve idari personelimiz canla başla bu süreçte yer aldı. Araştırma, geliştirme ve yayın konusunda da yine çok hızlı ilerliyoruz. Yurt dışı ve yurt içi yayınlarda çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Çok sayıda bilimsel araştırma ve TÜBİTAK projelerimiz var. AB, projelerine doğru ilerlemeye başladık” dedi.

Konuşmaların ardından fakülteye yeni atanan akademik ve idari personele rozetleri takıldı .
Kaynak: İHA