Mülteci Tacirleri Uslanmıyor

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 118 mülteciyi yasa dışı yollarla İzmir’den Ege adalarına kaçırmak isteyen suç örgütü çökertildi.

Mülteci Tacirleri Uslanmıyor
Olayın organizatörlüğünü yaptıkları tespit edilen 10 kişi, ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. İzmir’de, 61 kişinin ölümü ile sonuçlanan mülteci teknesi faciasının ardından benzeri faciaya davet çıkaran bir olay, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince engellendi. Ege Bölgesi genelinde göçmen kaçakçılığını önlemek amacıyla teknik takip sürdüren ekipler yaptıkları operasyonda Filistin, Suriye, Myanmar, Irak ve Afganistan uyruklu 118 vatandaşın, Didim, Kuşadası, Marmaris, Dikili’den yasa dışı yollarla Yunan adalarına giriş yapmak istediklerini tespit etti. Operasyon kapsamında, organizatör oldukları öğrenilen 10 şüphelinin mültecileri Konak ilçesi Basmane semtinden kişi başına 3 bin dolar karşılığında kaçış noktasına götürüldükleri bilgisi edinildi.

Öte yandan mültecilerin 20 kişilik botlara 35 kişi olarak bindirilmek istendiği öğrenilirken, olayda 75 can yeleği ve mültecileri taşıyan 7 araca el konulduğu belirtildi.Operasyonda A.F., C.F., S.F., Ş.T., F.E., A.Y., İ.H.F., B.Ö., H.B. ve C.F. isimli 10 şüpheli hakkında TCK’nın 79. maddesi kapsamında göçmen kaçakçılığı suçundan işlem yapılıp savcılığa sevk edildi .
Kaynak: İHA