Ankara Emniyetinden Hırsızlık Şebekesine Darbe

Ankara'da, aralarında 6 aylık hamile bir kadının da bulunduğu hırsızlık çetesi, polisin gerçekleştirdiği operasyonla çökertildi.

Alınan bilgiye göre Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Mamak ve Etimesgut ilçelerinde kapı kilitlerini kırarak girdikleri evlerde hırsızlık yapan bir şebekeyi takibe aldı. 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından zanlıların Mamak'taki evlerine eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 6 zanlıyı gözaltına aldı. Hırsızlık çetesinin liderinin Orhan D. (28) olduğu anlaşılırken, Orhan D.'nin 6 aylık hamile eşi Esin D'nin de (26) hırsızlık olaylarına katıldığı belirlendi. Orhan D'nin 76 suçtan sabıkasının bulunduğu ve yakalanmamak için karısının cep telefonlarını kullandığı belirlendi. Gözaltına alınan zanlılardan Abdülmuttalip M'nin ise cezaevinden Firar ettiği bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ifadeleri alınan zanlılar, daha sonra 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'hırsızlık yaparak haksız kazanç elde etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi

Kaynak: İHA