40 Saniyede Kapı Açan Hırsızlık Zanlısı ve Çetesi Polisten Kaçamadı

Ankara'da uzun zamandır polisin peşinde olduğu 80'e yakın suçtan kaydı bulunan ve 40 saniyede kapı açan Orhan D.ve çetesi, yakayı ele verdi.

Polisin teknik takibine yakalanmamak için 6 aylık hamile olan eşi Esin D. üzerinden çete üyeleriyle irtibat kuran Orhan D.'nin Ankara'nın bazı ilçelerinde kapı göbeklerini kırarak çok sayıda eve girmek suretiyle hırsızlık yaptığı belirtildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ankara'nın Mamak ve Etimesgut ilçelerinde kapı göbeklerini kırarak evleri soyan bir çeteyi tespit etti. Polisin yaptığı 4 aylık fiziki takip sonucu çökertilen hırsızlık çetesinin liderliğini 80'e yakın suç kaydı bulunan Orhan D.'nin (28) yaptığı belirtildi. Çete liderinin polisin teknik takibine yakalanmamak için cep telefonu hattı kullanmadığı ve diğer çete üyeleriyle irtibatını 6 aylık hamile eşi Enis D. (26) üzerinden yaptığı belirlendi. 10 ayrı hırsızlık suçu işleyen çetenin 6 elemanı da polisin operasyonuyla gözaltına alındı.

40 SANİYEDE KAPI AÇIYORDU

Orhan D.'nin polisin uzun zamandır peşinde olduğu azılı bir hırsız olduğu ve soygun yapacağı evlerin kapılarını yaklaşık 40 saniyede açabildiği öğrenildi. Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen çeteyi belirleyerek teknik ve fiziki takibini tamamlayan polis ekipleri, çetenin soyacakları evleri belirledi. Daha sonra operasyon yaparak etkisiz hale getirilen çetenin hırsızlıktan çok sayıda sabıkası bulunan elemanlardan oluştuğu belirtildi.

"KORKUDAN TELEFON KULLANMADIM"

Düzenlenen eş zamanlı baskınlar sonucu çete lideri Orhan D., eşi Esin D.'nin yanı sıra çetenin azılı elemanlarından Cömert A., Abdulmuttalip M. ve Serkan B. gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan Orhan D. uyuşturucu bağımlılığından tedavi gördüğünü belirterek, "6 kez baskın yedim. Polis korkusu yüzünden telefon kullanmıyordum. Eşimin telefonuyla talimatları bildiriyordum" dediği iddia edildi. Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi .