Hakkında Verilen 2 Ayrı Davada Toplam 8 Yıl 4 Aylık Hapis Cezası Yargıtayca Onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in Yurtdışına Kaçtığı İddia Edildi

Hakkında verilen 2 ayrı davada toplam 8 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtayca onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in yurtdışına kaçtığı iddia edildi.

Osman Özgüven'in oğlu Evren Özgüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının nerede olduğunu kendisinin de bilmediğini söyledi.

Bazı basın organlarında babasının yurtdışına kaçtığı iddialarına yönelik haberlerin çıktığının hatırlatılması üzerine Özgüven, ''Ben oğluyum ama şu an nerede olduğunu bilmiyorum. Yurt dışına gitmiş de olabilir, gitmemiş de. Babamla iki gündür konuşmuyorum ama böyle bir haksız cezaya karşı olabilir tabii ki, neden olmasın- Bizi aramadı, ben de kendisini aramadım. Tek temennimiz, sağlıklı bir şekilde sağlıklı bir yerde olmasıdır'' diye konuştu.

Özgüven'in avukatı Muhittin Üstündağ da Osman Özgüven'in sadece avukatlığını yaptığını, nerede olduğuyla ilgili bilgi sahibi olacak kadar yakınlığını bulunmadığını dile getirdi.

Üstündağ, Osman Özgüven'in yurtdışına çıkıp çıkmadığının, TC kimlik numarasıyla yapılacak araştırmada, kolaylıkla öğrenilebileceğini kaydetti.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nce ''İhaleye fesat karıştırmak'' suçlarından görülen 2 ayrı davada, toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış, mahkemenin bu kararı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce yapılan temyiz incelemesi sonucunda onanmıştı. Yargıtay, mahkemenin iki ayrı davadan 4 yıl 2'şer aylık hapis cezalarını onarken, Özgüven hakkında verilen ''seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılması'' kararını ise bozmuştu.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Emre Umurbilir

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA