Güvenlik Kamerasına Yakalanmamak İçin İşığı Kapattılar

Zeytinburnu’nda kameralara yakalanmamak için ışığı kapatan iki şaşkın hırsız güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, 6 Kasım günü Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde bulunan et ve şarküteri dükkanında meydana geldi. Gece 04.20 sıralarında şarküteri ve et dükkanını soyan iki hırsız güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Dükkan kepenklerini demir kesme makası ile açan hırsızların, içeride bulunan kasadan parayı alırken güvenlik kamerasına yakalandığı görülüyor. Ancak güvenlik kamerasını fark eden hırsızlar daha sonra yakalanmamak için ışığı kapatıyor. Ancak bu kurnazlıkları işe yaramayan hırsızların yüzü kameralara yansıyor. Karanlıktan faydalanan hırsızlar, birkaç dakika içerisinde kasadan 650 TL’yi alarak daha sonra birkaç metre ötede bulunan fatura ödüme merkezini de soyuyorlar.

Burada da dükkan önünde uzun süre etrafı gözetleyen hırsızlar, yine aynı yöntemle dükkandan 60 TL nakit para ile dükkanda bulunan sadaka kutusunu alarak kayıplara karıştı .
Kaynak: İHA