Kuşadası Belediyesi’nden Romanya İzmir Başkonsolosuna Fahri Hemşerilik Beratı

Kuşadası Belediyesi tarafından Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu’ya fahri hemşerilik beratı verildi.

Düzenlenen törende ayrıca, Romanya’nın ünlü mucitleri ve dünya mirasına katkıları konulu sergi açıldı. Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’ndeki berat töreni ve sergi açılışına, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu, Kuşadası Emniyet Müdürü Yakup Olcay İnankur, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri, Ahmet Kireç, Murat Saraç, Zekeriya Tünk, Yusuf Emik ile Belediye Meclis üyesi ve Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

İbramaki Sanat Galeresi’ndeki etkinliklerde İlk olarak fahri hemşerilik beratı töreni yapıldı. Törende konuşan Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu, Kuşadası'nın hem kendisi hemde Romanya halkı için büyük önem taşıdığını ve özel bir yere sahip olduğunu belirterek, görev yaptığı süre içersinde özellikle Kuşadası’ndan ve yetkililerden büyük destek gördüğünü söyledi.

Başkonsolos Lotreanu, bu süre zarfında kendisine destek olan Başta Kuşadası Belediye başkanı Esat Altungün olmak üzere Eski Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kaymakam Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediyesi meclis üyeleri Ahmet Kireç ve Murat Saraç ile Eski Türsab BYK Başkanı Bülent İlbahar'a teşekkür etti. Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Başkonsolos Cosmin Victor Lotreanu'yu Türkiye- Romanya arasında kültürel, sosyal ve girişimcilik konusundaki katkıları gerekse Kuşadası olarak büyük önem verdikleri kardeş kentler konusundaki özverili çabaları nedeniyle kutlayarak, teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye meclisi tarafından fahri hemşeri kabul edilen Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu’ya fahri hemşerilik beratını verdi. Kuşadası Belediyesi’nin bu jestinden son derece duygulanan Başkonsolos Lotreanu, bugünün kendisi için çok özel bir gün olduğunu, Türkiye'de doğan kızının doğum günüyle aynı tarihte kendisinin Kuşadası’nın fahri hemşerisi olarak kabul edilmesinin büyük anlam taşıdığını söyledi.

Bu arada, Etkinliklerin son bölümünde, “Romanya’nın ünlü mucitleri ve dünya mirasına katkıları “ konulu serginin açılışı yapıldı. Büyük ilgi gören sergide, Romanya tarihinde tıp, bilim ve fizik alanında ünlü buluşlara imza atan kişilerin yaşam öyküleri ile Şeker hastalığına iyi gelen insülini bulan kişiden jet motorlarına tıp ve havacılıktaki icatları hakkında bilgiler yer alıyor. Ayrıca Romanyalı mucitler, dolma kalem, mikroskop, yaşlanman karşıtı krem, uçak kanadı tasarımları gibi birçok kişinin buluşlarının anlatıldığı sergi Ay sonuna kadar Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde ziyarete edilebilir
Kaynak: İHA