Yargıtay’ın Hapis Cezasını Onadığı Chp’li Başkan Özgüven Kayıp

İzmir’in Dikili ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Osman Özgüven, iki ihaleye fesat karıştırmaktan aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanmasından sonra kayıplara karıştı.

Emniyet yetkililerinin de bulamadığı Özgüven’e iki gündür ulaşılamıyor. Cep telefonları kapalı olan Özgüven’in İsveç’e gittiği saptandı.

Yargıtay kararını öğrenmek için Ankara’ya gittiği ve birkaç gün orada kalacağı bildirilen Başkan Özgüven’in önce eşi ve çocuklarıyla Midilli Adası'na gittiği, hapis cezasının onanmasından Sonra Dikili’ye dönerek çocuklarını bırakıp yurtdışına çıktığı ileri sürüldü. Alınan bilgiye göre Osman Özgüven'in, dün saat 14.30 itibariyle Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden yurtdışına çıktığı kesinleşti. İsveç’teki akrabalarının yanına gittiği ileri sürülürken polis, tur şirketlerinin kayıtlarını incelemeye aldı.Hapis cezasının onanmasının ardından önceki gün yazılı bir açıklama yapan Başkan Osman Özgüven, "Emekten, eşitlikten, özgürlüklerden yana olmanın, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmanın, bu doğrultuda mücadele etmenin, baş eğmemenin faturası ödetiliyor. Biz ne ilkiz ne de Son olacağız." demişti. Birçok CHP'li belediyede aynı durumların yaşandığını öne süren Osman Özgüven, şunları kaydetmişti: "Fiziklerimize zarar verebilirler, kimi acılar yaşatabilirler ama beyinlerimizi, yüreklerimizi hiçbir zaman teslim alamayacaklar. Bizle ya da bizsiz her koşulda emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesi, tüm haksızlıklara karşı devam edecektir. Eninde Sonunda iyi, kötülüğe üstün gelecektir. Dik ve baş eğmez duruşlarımızla yürümeye devam. Yüreğimle hep aranızda olacağım."Dikili Belediye başkanlığını üç dönemdir sürdüren Özgüven'in, iki davadan aldığı 8 yıl 4 ay ceza gereği 5 sene 9 ay hapis yatması gerekiyor .