Dikili Belediye Başkanı Özgüven'in Hapis Cezası Onandı

İzmir'in Dikili ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Osman Özgüven'e ihaleye fesat karıştırma suçundan verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce onandı.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Özgüven, "Hakkımızda verilen kararla adalet bir darbe daha almıştır." dedi.

Açıklamasında cezanın kesinleştiği haberini aldıklarını ancak henüz kanuni bir bildirim yapılmadığını belirten Başkan Özgüven, yapılmasının ardından karara itiraz süreci başlayacağını ancak bunun infazı engellemediğini söyledi.

Özgüven, "Emekten, eşitlikten, özgürlüklerden yana olmanın, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmanın, bu doğrultuda mücadele etmenin, baş eğmemenin faturası ödetiliyor. Biz ne ilkiz ne de Son olacağız." şeklinde konuştu.

Birçok CHP'li belediyede aynı durumların yaşandığını öne süren Osman Özgüven, şunları kaydetti: "Fiziklerimize zarar verebilirler, kimi acılar yaşatabilirler ama beyinlerimizi, yüreklerimizi hiçbir zaman teslim alamayacaklar. Bizle ya da bizsiz her koşulda emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesi, tüm haksızlıklara karşı devam edecektir. Eninde Sonunda iyi, kötülüğe üstün gelecektir. Dik ve baş eğmez duruşlarımızla yürümeye devam. Yüreğimle hep aranızda olacağım. "