Dünyanın En Büyük Kitle Kaynaklı Piyasa Sitesi Türkçe Oldu

Dünyanın en büyük dış kaynaklı ve kitle kaynaklı çalışma piyasası olan Freelancer, bugün Türkçe web sitesinin-www.

freelancer.com-yayınını başlattı. Site, yalnızca altı ayda 50 bin yeni Türk işletmesi yaratmaya ve Türk ekonomisini canlandırmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. Türkiye’nin girişimcilik ruhunu yönlendirecek olan Freelancer.com, iş kurmayı ve dünyanın her yanında ticaret yapmayı hiç olmadığı kadar kolay bir hale getirecek ve Türkiye’nin global e-ticaretinin büyümesine öncülük yapacak.

Freelancer, normal maliyetin küçük bir kısmı karşılığında fikirlerini para getiren işletmelere dönüştürmelerini destekleyerek, 4 milyonu aşkın kişinin iş kurmasına ve büyütmesine ya da dünya çapında bağımsız serbest çalışanlar haline gelmesine yardım etmesiyle tanınıyor.

2 bini aşkın Türk işletmesi ve serbest çalışanıyla yürütülen bir araştırma, katılanların yüzde 71’inin ekonominin bu durumunda, Türklerin yönetimi ele alarak, kendileri için daha fazla işletme ve iş kurmaya başlamak zorunda kalacağına inandığını gösterirken, Freelancer.com’un Türkiye’deki lansmanı gerçekleştirdi. Araştırma, katılanların yüzde 64'ünün Freelancer’ın Türkiye’deki lansmanının Türkiye’de bir iş kurmayı hiç olmadığı kadar kolay bir hale getireceğine inandığını da açığa çıkardı.

Araştırma, aynı zamanda, Türkiye’nin ekonomik büyümesi yüzde 8’den yüzde 2’ye düşerken, katılanların yüzde 67’sinin Türkçe Freelancer’ın Türkiye’nin ekonomisinin güçlü büyümesini sürdürmeye yardımcı olacağına inandığını gösterdi.

Freelancer CEO’su Matt Barrie, Türklerin kendi işlerini kurarak ekonomiyi canlandırmak isterken, kurulu küçük işletmelerin ise büyümek için can attığını belirterek, "Fikirleri var ama, bankalar ve AB’nin pek az yardımı oluyor" dedi.

Freelancer’ın Türkçe Sitesinin lansmanı, Türk ekonomisine büyük bir canlılık kazandıracağını belirten Freelancer.com’un Avrupa Direktörü Bill Little ise sözlerine şöyle devam etti, "Artık Türklerin yaratıcı fikirlerini alıp, işe dönüştürmek için gerçek bir fırsat var. Dünyanın ileri gelen teknolojik ve iş ilerlemelerinin bazılarını yönlendirenler, Türk girişimcileri ve Türkiye bu yönlendirmede ön sırada olmaya devam ediyor "
Kaynak: İHA