Yeşil Etiket İle Daha Sağlıklı Meyve Suyu Üretilecek

Isparta’nın Eğirdir ilçesi Tepeli köyünde faaliyet gösteren Asya Meyve Suyu Fabrikası, 'Yeşil Etiket' (green tag) projesi hazırladı.

Projeyle sürdürülebilir tarım uygulamalarına destek veren fabrika, kalite ve güvenliğin artırılmasını amaçlıyor. Asya Meyve Suyu Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen, projeyle tarımda kimyasal madde kullanımının kontrol altına alınması ve doğal gübreleme yöntemlerinin yaygınlaştırılmasını sağlayacakların söyledi.

Önen, zararlılarla mücadelede kullanılabilecek alternatif yöntemlerin teşviki başta olmak üzere sürdürülebilir tarım uygulamalarına da destek vereceklerini açıkladı.

Çevreye duyarlı, insan haklarına saygılı bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Önen, “Şirketimizin sürdürülebilirliğinin ancak doğal kaynakların sürdürülebilirliği ile mümkün olduğu düşüncesi en üst düzeyde çevre duyarlılığı ile çalışmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Bölge tarımında kimyasal madde kullanımı nedeni ile Son dönemlerde artan sağlık tehditlerine de dikkat çeken Önen, “Eğirdir bizlerin ve sizlerin hem geçim hem de yaşam kaynağı. Çözümsüz sorunlara yol açmadan önce hep birlikte bölgemizde gıda sağlığı ve kalitesinin artması için sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.” diye konuştu.

Asya olarak erik, şeftali, vişne, nar ve elma gibi ürünlerden doğal meyve suyu ham maddesi ürettiklerini belirten Önen, yeşil etiket projesi ile meyve suyu üretilecek ürünlerin alımına da çeşitli standartlar getireceklerini kaydetti.

Önen, kuruluşlarının 40. Eğirdir’deki faaliyetlerinin ise 20. yılında böyle bir projeyi başlatmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi .