14. Uluslararası Narenciye Kongresi'nin Mersin'de Yapılması İçin Resmi Başvuruda Bulunulduğu Bildirildi

İçel'in, 14. Uluslararası Narenciye Kongresi'ne ev sahipliği yapabilmesi amacıyla resmi başvuruda bulunulduğu bildirildi.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yerel turunçgil örgütleri, Ekonomi Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğiyle, 14. Uluslararası Narenciye Kongresi'nin İçel'de yapılması için resmi başvuruda bulunuldu.

Bu kapsamda, 18-23 Kasım'da İspanya'nın Valencia şehrinde gerçekleştirilecek 12. Uluslararası Narenciye Kongresi'ne heyet gönderilecek. Heyet, 2020 yılında gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Narenciye Kongresi'nin İçel'de yapılması için girişimlerde bulunacak.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı ve Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, bu kongrenin İçel'e kazandırılması için büyük özveriyle çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Uluslararası Narenciye Kongresi'nin 4 yılda bir düzenlendiğini hatırlatan Kavak, şu bilgileri verdi:

''Bu yıl İspanya'nın Valencia şehrinde gerçekleştirilecek kongre, 2016 yılında Brezilya'da yapılacak. Biz ise 2020 yılında kongreye ev sahipliği yapmak için girişimde bulunuyoruz. Kongrede, Uluslararası Narenciye Kongresi'nin neden İçel ve Türkiye'de yapılması gerektiği ile ilgili seçici komiteye sunum yapacağız. Diğer şehirlerin de sunumlarının bitimi ile seçici komite, kongrenin 2020 yılında hangi şehirde yapılacağına karar verecek. Türkiye narenciye sektörü için büyük öneme sahip Uluslararası Narenciye Kongresi'nin İçel'de yapılabilmesi için, tüm narenciye örgütlerinin desteğine de ihtiyacımız var. Sektörümüzün tüm paydaşların bizlerin yanında olmasını istiyoruz.''

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA