Uygulama İmar Planı Kabul Edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında, Kepez ilçesindeki Kepezaltı ve Santral mahallelerinin bulunduğu alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı oy çokluğu ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı. Mecliste CHP'den AK Parti'ye geçen Remzi Sadi, AK Parti masasında yer aldı. Toplantıda encümen, plan ve bütçe komisyonu, imar ve bayındırlık komisyonu ile ulaşım komisyonuna üye seçimleri yapılmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Kepez ilçesindeki Kepezaltı ve Santral mahallelerinin bulunduğu alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, tartışmalara neden oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, planlamanın bu şekilde geçmesinin bölgede yaşayanlara ''kötülük yapmak'' anlamına geleceğini savundu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise hazırlanan planın vatandaşların beklentilerini karşılamayacağını iddia etti.

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, planda bazı eksiklikler olmasına rağmen grup olarak olumlu oy vereceklerini kaydetti.

Yapılan oylamada, AK Parti'li üyeler oy kullanmazken, CHP, MHP ve bağımsız üye İsa Yıldırım'ın kabul oylarıyla bölgeye ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Maddenin kabul edilmesini oturumu takip eden bazı mahalle sakinleri ayakta alkışladı. Bazı vatandaşlar ise sahneye karanfil fırlattı.

Kaynak: AA