En çok burs Somalili öğrencilere

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, 2012-2013 eğitim yılında 130 ülkeden 3 bin 914 öğrenciye burs verecek.

En çok burs Somalili öğrencilere
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, 2012-2013 eğitim yılında 130 ülkeden 3 bin 914 öğrenciye burs verecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, bu yıl yaklaşık 45 bin yabancı öğrencinin başvurduğu Türkiye burslarıyla ilgili AA muhabirine açıklama yaptı. Türkiye Bursları için bu yıl yeni bir düzenleme yaptıklarını kaydeden Yurtnaç, 'Buradaki en önemli şey müracaat sayısındaki artıştır. Geçtiğimiz yıllarda 9-10 bin kişi başvururken bu yıl 45 bine yakın başvuru aldık. Türkiye'nin artan gücü ve başkanlığımızın tanıtım çalışmalarının da etkisiyle bu artış devam edecektir ' diye konuştu.

-En çok başvuru Afganistan'dan-
En yüksek başvurunun 7 bin 224 kişiyle Afganistan'dan olduğunu belirten Yurtnaç, Filistin, Çin, Kazakistan gibi ülkelerdeki öğrencilere daha çok kontenjan ayırdıklarını belirtti. Yurtnaç, şunları kaydetti: 'En çok burs kazanan öğrenciler 301 kişiyle Somalililer oldu. Kontenjanların verilmesinde nüfus ve başvuru sayısını baz almadık. Niceliksel bir yaklaşım sergilemedik. Burs verdiğimiz öğrencilerin ülkeleriyle oluşturmak istediğimiz köprüleri de hesaba katarak yaklaştık. Ülkelerin ihtiyaçları da göz önüne alındı. Bursların tutarı da bu yıl artırıldı. Lisans öğrencisine 500 TL, yüksek lisans öğrencisine 750 TL, doktora öğrencisine ise 1000 TL burs vereceğiz. '
Kaynak: AA