Gto'nun Mesleki Eğitim Proğramları Sürüyor

Gaziantep Ticaret Odası üye firmalardan gelen talepler üzerine düzenlediği eğitim programlarını sürdürüyor.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, değişik sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığının giderilmesi, çalışan teknik personelin eğitimi ve belgelendirilmesi amacıyla yürüttüğü eğitim programlarının başarıyla sürdürüldüğü bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, oda üyesi firmalardan gelen talepler üzerine belirlenen auto cad, birinci seviye Arapça temel dil eğitimi ve uygulamalı dış ticaret konularında eğitim vereceklerini belirtti.

Eğitimlerde talebe göre 20-25 kişilik gruplar oluşturulacağını ifade eden Çeliktürk, şunları kaydetti:

''Gruplara katılacak kursiyerler başvuru önceliğine göre belirlenecek. Eğitimler, 20 Kasım'da GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'nde başlayacak. Eğitimler salı, çarşamba ve cuma günleri 17.30 ile 20.30 arasında gerçekleştirilecek. Kursiyerlerimiz, 60 saat auto cad, 60 saat uygulamalı dış ticaret eğitimi ve 100 saat birinci seviye Arapça temel dil eğitimi alacak. Detaylı bilgi almak isteyenlerin en geç 15 Kasım 2012 tarihine kadar GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki görevlilerle '221 10 74' numaralı telefonla irtibata geçmeleri gerekmektedir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara GTO ve MEKSA Vakfı onaylı belge verilecek.''

Muhabir: Adem Yılmaz

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA