Kaza Yapan Alkollü Sürücü, Aracından İnmemek İçin Uzun Süre Direndi

Ankara'da alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçen ve kaza yapan sürücü, gaz kaçıran otomobilden inmemek için uzun süre direndi.

Tehditler savuran ve hakaret eden alkollü sürücü, polisin biber gazıyla müdahale etmesinin ardından güçlükle otomobilden çıkartıldı. Polise zor anlar yaşatan sürücü, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kelepçe takılarak karakola götürüldü. Kaza, Etlik, Kasalar kavşağında gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Etlik Caddesi'nden Ulus istikametine gitmekte olan ve alkollü olduğu öğrenilen Fatih Demiralan idaresindeki 06 E 8013 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle önce kaldırıma çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, savrularak daha sonra kavşakta bulunan süs havuzun kaldırımına çıktı. Sinyalizasyon sistemini de deviren araç, havuzun duvarına çarparak durabildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı sürücüye tıbbı müdahale yapmak istedi. Sağlık ekipleri, alkolün de etkisiyle direnen sürücüyü araçtan indirmeyi başaramadı. Bunun üzerine polis ekipleri, alkollü sürücüyü araçtan indirmek için ikna çalışmalarına başladı.

Ancak polislerin de Demiralan'ı araçtan indirmesi kolay olmadı.POLİS, UZUN SÜRE DİL DÖKTÜ Polis ekipleri, uzun süre dil dökmesine rağmen yaralı Demiralan araçtan inmedi. Polislerin otomobilin gaz kaçırdığı ve tedavi olması gerektiği uyarılarına aldırış etmeyen alkollü sürücü, görüntü almak isteyen basın mensuplarına ve ekiplere tehditler savurarak hakaret etti.

Bu sırada kaza yerini yoğun bir gaz kokusu sardı. İtfaiye ekipleri, olay yerine güvenlik şeridi çekerek, herhangi bir patlama ihtimaline karşı yangın tüpleriyle ve su hortumlarıyla hazırda bekledi.

Polis ekiplerinin, olay yerinde bulduğu ''sallama'' tabir edilen bıçağı geri vermesini isteyen sürücü, "Belindeki silahını alırsam sıkıntı olur" diye tehditler savurdu. Tedavi isteğini reddeden Demiralan, polislerce alınan bıçağının geri verilmemesini de gerekçe göstererek aracı terk etmedi. Uzun süre ikna edilmeye çalışılan sürücüden olumlu yanıt alınamayınca polis, biber gazıyla müdahale etti. Polise zor anlar yaşatan sürücü Demiralan, güçlükle otomobilden çıkartıldı. Kelepçe takılan sürücü, biber gazının etkisiyle bağırmaya başladı.

Yere oturtularak polis tarafından yüzü yıkanan sürücüyü daha sonra sağlık ekipleri kontrolden geçirdi. Aracın hurdaya döndüğü kazadan hafif yaralı olarak kurtulan Fatih Demiralan, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından ekip otosuyla Etlik Polis Merkezi Amirliği'ne götürülerek gözaltına alındı.

Kaza nedeniyle kontrollü verilen trafik, aracın kaldırılmasının ardından normale döndü. Kazada hurdaya dönen otomobilin parçaları yola savruldu. Belediye ait temizlik aracıyla yol temizlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı

Kaynak: İHA