Uygulamalı Deprem Eğitimleri Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Sekapark Kültür Alanı içinde faaliyete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ndeki deprem eğitimleri, okulların açılmasıyla tekrar başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Zübeyde Hanım ve Nuh Çimento İlköğretim Okulu öğrencilerine, Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde deprem eğitimi verildiği bildirildi.

İmar ve şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Deprem Eğitimi Merkezi'ndeki eğitimlerde deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Yapılan sunumun arkasından simülasyon odasında eşyaların nasıl sabitlendiği anlatılıp gerçek deprem hareketiyle de deprem sırasında nasıl davranılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Deprem Eğitim Merkezi'ndeki eğitimler Pazartesi günü hariç haftanın diğer günleri mesai saatleri içerisinde devam ettiği kaydedilen açıklamada, okullar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlara eğitimler verildiği kaydedildi.

Eğitim sonunda öğrencilere, ''Deprem Tedbirleri ve Teknik Bilgiler Kitapçığı'' ile deprem çantalarını oluşturmaları için ''ilk yardım çantası'' hediye edildi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA