Kütahya'da Kentsel Dönüşüm

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Osmangazi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün yüzde 91 oranında tamamlandığını söyledi.

Kütahya'da Kentsel Dönüşüm
Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) aldığı 64 konuttan 23'ünün anahtarları, Osmangazi Mahallesi'nde yaşayan hak sahiplerine evlerinin anahtarları Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından teslim edildi.

Anahtar teslim töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Osmangazi Mahallemizde kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yüzde 91 seviyesinde tamamlanmıştır. Burada özellikle vatandaşlarımız kamulaştırma sonrasında mağdur olmamaları için TOKİ’den aldığımız 64 dairelik 2+1 konutlar ile ilgili takas imkanı da verdik. Vatandaşlarımıza sadece parasını verip kamulaştırma yapmak yerine aynı zamanda ev almak isteyenlere kıymet takdirini yine TOKİ’nin yapmış olduğu ve Belediyenin borçlanmış olduğu değer üzerinden herhangi bir şekilde üzerine bir ekleme yapmadan vatandaşlarımıza Belediyemizin sağlamış olduğu 180 ay vade ile kendilerine de bu hakkı verdik. 64 adet dairemizden 23 daire bu şekilde takas imkanı ile sonuçlandırıldı. Bugün bu vatandaşlarımızın anahtarlarını dağıtacağız. Evlerine girecekler. Belirlenen vade içerisinde de ödemelerini yapacaklardır. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA